Australie.nl

Bezienswaardigheden Sydney

De kustlijn van 'The Harbour City' is meer dan tweehonderd kilometer lang en wordt getekend door brede boulevards met interessante architectuur, groene parken en goudgele stranden. Zorg dat je tijdens de vlucht naar deze stad bij het raam zit want, zelfs vanuit het vliegtuig ziet Sydney er adembenemend uit. Lees verder

De kustlijn van 'The Harbour City' is meer dan tweehonderd kilometer lang en wordt getekend door brede boulevards met interessante architectuur, groene parken en goudgele stranden. Zorg dat je tijdens de vlucht naar deze stad bij het raam zit want, zelfs vanuit het vliegtuig ziet Sydney er adembenemend uit.

De bezienswaardigheden in Sydney horen bij de populairste van het land. De Harbour Bridge die het noorden van de stad met het zuiden verbindt. Het Sydney Opera House, dat als een schip met witte zeilen op Bennelong Point ligt. En Bondi Beach, waar je Australische clichés als gebronsde life guards, chille surf dudes en rood verbrande toeristen ziet. Deze bezienswaardigheden maken Sydney onvergetelijk.

Sydney: de leukste bezienswaardigheden

De haven is een van de mooiste bezienswaardigheden in Sydney. Overdag zie je constant bootjes heen en weer zeilen tegen de skyline van de stad en 's nachts verandert Sydney in een schouwspel van lichtjes die op het water weerkaatsen.

Naast de grote beroemdheden heeft Sydney leuke bezienswaardigheden als de kleurrijke Oxford Street, waar alles draait om zien en gezien worden in de extravagante uitgaansgelegenheden. En het excentrieke Kings Cross, dat ook wel het 'red light district' genoemd wordt. Proef de sfeer in stad bij de gezelligste bezienswaardigheden van Sydney.

Bezoek de musea van Sydney

De geschiedenisliefhebbers gaan naar de musea in Sydney. In het Australian Museum leer je meer over de natuurhistorie van het land. Voor Australische moderne en oude kunst kun je terecht in de Art Gallery of New South Wales. En voor tentoonstellingen over mode, sociologie en technologie bezoek je het Powerhouse Museum. Zin in een leerzaam dagje uit? Bezoek dan de een van de musea in Sydney.

Dieren en natuur in Sydney

Heb je genoeg van de hectiek in de stad, dan ga je op zoek naar de natuur in Sydney. Maak een ontspannende wandeling in de Royal Botanic Gardens en The Domain en geniet van het uitzicht op de haven. Wil je liever koala's en kangaroes zien, dan ga je naar de Taronga Zoological Park.

De natuur rondom Sydney is ook zeker de moeite waard. Op negentig minuten rijden vanaf Sydney vind je de steile ravijnen, geurige eucalyptusbossen en denderende watervallen in de Blue Mountains.

Reizen Sydney

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors