Sydney Skywalk

Sydney Skywalk

door Getaway Travel

Sydney's hoogste attractie en toeristische trekpleister is de Skywalk op de Sydney Tower. Waaghalzen en uitzichtgenieters kunnen op zoek naar spanning en sensatie op het dak van het hoogste gebouw van de stad!

De 250 meter hoge kijkplatform van de Sydney Tower is niet alleen het hoogste uitkijkpunt van Australië, maar zelfs van het zuidelijk halfrond. Vanaf dit niveau zie je Pittwater in het noorden, Botany Bay in het zuiden, de Blue Mountains in het westen en de haven en de open zee in het oosten liggen. De toren is zijn totaliteit 305 meter hoog en vormt de bekroning van het winkelcentrum Centrepoint uit de jaren zeventig, maar werd pas in 1981 voltooid.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 72 reizen naar Sydney

Peter Hillary

De wereldberoemde avonturier en tweemaal Mount Everest 'veroveraar' Peter Hillary, lanceerde deze attractie samen met de New South Wales Minister for Tourism, Sandra Nori. Enig in z'n soort in Australië, neemt de Skywalk de echte durfal mee op een anderhalf uur durende rondleiding 260 meter boven de straten van Sydney. De Skywalk is een echte must-do voor zowel de buitenlandse toerist als de inwoners van Sydney en Australië zelf.

Glazen vloer

De attractie, die zo'n zes miljoen Australische dollar heeft gekost, heeft haar veiligheid uiteraard hoog in het vaandel staan. Als Skywalker wordt je in een beschermend pak gehesen en aan de railings vastgeketend voordat je langs twee verdiepingen aan stalen paden naar de top van het gouden torentje van de Tower wordt geleid. De grootste adrenalinestoot doet zich aan wanneer de Skywalker zich waagt op twee adembenemende platforms, uitgesteld over de rand van de toren! De platforms hebben glazen vloerpanelen waardoor je een uniek uitzicht op de straten beneden hebt.

Realisatie

Het duurde twee maanden om de Skywalk op de top van de Tower te bouwen. Met een team van vijftien bouwers werden er meer dan tweeduizend staalconstructies gemaakt om de looppaden te realiseren. Deze looppaden hingen samen door meer dan 4.300 schroeven en spijkers! De Sydney Tower is bijna twee keer zo hoog als de Sydney Tower Bridge en ongeveer even hoog als de Eiffeltoren. Sinds de opening in 1981 heeft deze toren dan ook meer dan zestien miljoen bezoekers getrokken!

Je kunt een Skywalk dagelijks boeken van 9.00 tot 22.00 uur. De laatste tocht vertrekt om 20.15 uur. Een kaartje kost rond de 110 dollar voor volwassenen en vanaf 85 dollar voor kinderen.

Skytour

Is een Skywalk wat te spannend? Dan kun je ook gewoon van het uitzicht genieten en lekker eten op grote hoogte. Op de negen niveaus kunnen bijna duizend mensen tegelijk terecht in onder meer twee ronddraaiende restaurants, een café en een uitkijkplatform. Vooral tijdens een diner is het bezoek aan de de toren een onvergetelijke ervaring door het uitzicht op de stad en omgeving tijdens zonsondergang.

Mis de Skytour niet. Dit is een grappige multimediale virtual reality-reis door Australië. Heb je weinig tijd om je te verdiepen in de geschiedenis, bevolking, flora en fauna van Australië; doe dan deze veertig minuten durende tour en je bent weer bij.

De Sydney Tower ligt op de hoek van Market en Pitt Street in het midden van het centrum van Sydney en is prima te voet te bereiken.

Op de website van Sydney Skywalk vind je meer over de skytour en andere praktische informatie.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors