South Australia

South Australia

door Getaway Travel

South Australia wordt ook wel de 'Empty State' van Australië genoemd, omdat het grootste gedeelte uit woestijn en doge zoutmeren bestaat. Dit klinkt misschien ietwat saai, maar in South Australia is genoeg te beleven.

In deze staat vind je veel attracties die Australië zo'n populaire reisbestemming maken: ongerepte natuur, unieke diersoorten, uitgestrekte Outback, wilde bergketens, fascinerende Aboriginalcultuur, prachtige kusten en eersteklas wijn en gerechten.

Adelaide

Als je naar South Australia reist, sla de staatshoofdstad Adelaide dan zeker niet over. Adelaide is een mooie en relaxte stad die bekend staat om zijn parken, brede straten met zowel moderne als prachtige oude gebouwen, levendige cafés en toonaangevende kunstfestivals. Hier is ook het South Australian Museum met de grootste tentoonstelling over de Aboriginalcultuur.

Outback

Ten noorden van Adelaide liggen de Flinders Ranges. Dit gebergte behoort tot de oudste landschappen ter wereld en biedt je de ultieme Outbackervaring. Je vindt er de bekende rode aarde, uitgestrekte lege vlaktes, dramatische bergen en dalen en wilde dieren. 's Avonds kun je in complete stilte genieten van de hemel die bezaaid is met sterren. De Murray river is de grootste rivier en baant zich een weg door een groot deel van South Austalia. Op de rivier kun je een cruise maken, woonboten huren of waterskiën.

Als je het echte South Australia wilt ontdekken rijdt je met de auto dwars door de woestijn vanaf Adelaide naar Alice Springs, langs het spoor van de beroemde Ghan. Onderweg kom je de mijnstad Coober Pedy tegen, waar de bewoners vanwege de extreme hitte onder de grond wonen. Verder kom je bijna niks tegen, op wat tankstations en caravanparks na. Maar dat maakt rijden hier zo'n waanzinnige ervaring.

Wijnproeven

South Australia is ook het hart van de befaamde Australische wijnindustrie en produceert maar liefst zeventig procent van de wijnexport. Om deze fantastische wijnen te proeven kun je het beste naar de Barossa Valley gaan, ten oosten van Adelaide. Hier vind je heel veel wijngaarden waar je niet alleen kunt wijnproeven, maar ook heerlijk kunt eten en met de wijnmakers kunt praten.

South Australia is de ultieme plek om volledig van de Australische cultuur en natuur te genieten!

Like deze pagina

Reizen South Australia

Meer South Australia

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors