De 4 leukste plekken om de cultuur van Australië te ontdekken

De 4 leukste plekken om de cultuur van Australië te ontdekken

door Maurice Kosterink

Wat is nou dé Australische cultuur? Die vraag lijkt moeilijk te beantwoorden. Een ding is in ieder geval zeker: op verschillende plekken ademen de Australische straten cultuur. Zo zijn er steegjes die zijn beschilderd in alle kleuren van de regenboog. En als je niet oppast, dan struikel je nog over de musea.

Waar je die cultuur in Australië dan het beste spot, hebben wij voor je op een rij gezet. Maak je klaar voor historische dorpjes en grootse opera-optredens. 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

4. De National Gallery in Canberra biedt je kunst van hoog niveau


De National Gallery of Australia in de hoofdstad serveert je kunst van zowel de aboriginals als andere Australische kunstenaars. Zo krijg je een impressie van wat de cultuur in Australië inhoudt. Denk aan versierde maskers van hout en schilderijen van boze blanken mannen uit de negentiende eeuw. Maar er is meer te ontdekken. Je komt namelijk ook schilderijen tegen van Rubens en de Nederlandse Willem de Kooning. Als afsluiter wandel je natuurlijk ook even door het beeldenpark.

3. Geen wonder dat het Opera House bekend is

Wat voor Frankrijk de Eiffeltoren is, is voor Australië het Sydney Opera House. Vanaf de Harbour Bridge kijk je naar de iconische buitenkant van het gebouw met haar witte dak. Aan de binnenkant van het gebouw kies je uit bijna duizend ruimtes om de cultuur van Australië te bewonderen. Hier vinden opera’s, modeshows en theateroptredens plaats. Laat de show beginnen!

2. Port Arthur is een spookstad

Sla Tasmanië niet over tijdens je zoektocht naar de cultuur van Australië en dan vooral Port Arthur niet. Dit is een verlaten dorpje dat in 1833 werd opgericht als strafkolonie. Je loopt hier om de ruïnes van de oude Britse gevangenis heen en leert over de migratie van Britse gevangenen naar Australië. Zo weet je straks meer over het ontstaan van Australië zelf!

1.In Hosier Lane hangt de cultuur aan de muur

Als je nog niet overtuigd bent dat cultuur overal in Australië te ontdekken is, dan halen de Laneway Galleries in Melbourne je wel over. In het Central Business District loop je door oude, felgekleurde straten en passages. In Hosier Lane zie je bijvoorbeeld gigantische graffiti-kunstwerken. Het ene werk is een realistisch meisje die je streng aankijkt en het andere een surrealistisch monster. Cultuur aan de muur dus!

Ben jij ervan overtuigd dat je cultuur in Australië overal tegenkomt? Bekijk dan hier ons reisaanbod en maak je eigen rondreis langs de cultuur van Australië.

Fotocredits: Jim Bowen

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors