Fremantle
7,3
8,0 Algemene ervaring
7,0 Beziens­waardigheden
7,0 Locals
7,0 Restaurants
8,0 Veiligheid
7,0 Stranden

Fremantle

door Getaway Travel

De Cappuccino Strip is waar het allemaal om te doen is in Fremantle. In deze smalle straat in het centrum bereiden Italiaanse barista's koffie met de grootste zorg van de wereld. Op het vakkundig geschuimde melk toveren ze de meest gedetailleerde figuren in cacao.

South Terrace, zoals de straat eigenlijk heet, is de plek om te zien en gezien te worden. In het weekend flaneren de inwoners van Perth door het Italiaans aandoende straatje. Luxe jachten, grote zonnebrillen en designer kleding.

ZELF NAAR Fremantle?

Bekijk alle 7 reizen naar Fremantle

Rijke historie

Maar 'Freo', zoals Fremantle liefkozend genoemd wordt, is zeker niet alleen voor de incrowd. De plek aan zee, waar de zon altijd schijnt, heeft een hele relaxte vibe en verwelkomt iedereen.

Fremantle ligt op twintig minuten rijden van de binnenstad van Perth en is perfect te combineren met een bezoek aan deze stad. Het plaatsje heeft een zeer rijke historie en veel erfgoed uit de goudkoortsperiode. De prachtige oude gebouwen, smalle straatjes, gerestaureerde cafés en kleine boetiekjes maken het heerlijk om een paar dagen rond te dwalen.

Hollandse Invloeden

Je kunt een replica bezoeken van het Nederlandse VOC-schip de Duyfken in de haven. De bemanning van dit schip zette in 1606 als eerste van Europa voet aan land in Cape York, in het noordoosten van Australië. Waarmee we de ontdekking van Australië op onze naam hebben staan.

Vlakbij de Duyfken ligt het nieuwe West Australian Maritime Museum. Pronkstuk is het wrak van de Batavia. Dit schip is het op één na oudste scheepswrak in Australië. In 1616 strandde het schip van Kapitein Dirk Hartog op de kust van Western Australia. Hij was op weg naar Oost-Indië, maar werd uit koers geblazen.

Fremantle Prison

Een andere grote attractie is Fremantle Prison. Tussen 1850 en 1855 werden de gevangenen zelf aan het werk gezet om deze gevangenis te bouwen. In 1991 sloot de strafinrichting zijn deuren. UNESCO nam het op op de Werelderfgoedlijst. Tegenwoordig zijn er uitgebreide rondleidingen waarbij je met een bootje door de ondergrondse tunnels vaart.

Chili mossels in de haven

Na al dat sightseeing ben je wel toe aan een terrasje. Wandel naar de haven voor een vers gebrouwen biertje in de microbrouwerij Little Creatures. En eet bij een van de Fish and chips restaurants de lekkerste chili mossels die je ooit hebt geproefd, met uitzicht op een ondergaande zon en de jachten in de haven.

Reizen Fremantle

Meer Fremantle

Reviews Fremantle

Zon, zee, strand met uitzicht op de gevangenis (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Annemarijn Cohen Tervaert op 14 augustus 2017

Fremantle is een heerlijke wijk in Perth. Het is goed bereikbaar en wat rustiger dan het centrum van de stad. Er zijn verschillende stranden waar je van de zon kan genieten. Veel hippe eettentjes, leuke markt en veel kleine winkeltjes.

7,3
8 Algemene ervaring
7 Beziens­waardigheden
7 Locals
7 Restaurants
8 Veiligheid
7 Stranden

Pluspunten Fremantle

  • strand
  • lekker eten
  • levendig

Minpunten Fremantle

  • toeristisch
  • prijzig
Ultieme tip: Het rijke verleden van Fremantle prison vol met spannende ontsnappingen krijg je allemaal mee tijdens een van de rondleidingen, waar ook jij je even gevangenen mag voelen!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors