Wijnliefhebbers opgelet! Dit is dé wijnstreek van Australië

Wijnliefhebbers opgelet! Dit is dé wijnstreek van Australië

door Emma van Kampen

"Tussen de prachtige groene wijnranken van Hunter Valley kom je even helemaal tot rust. En dat mét een chardonnay in je hand."

Met onze huurauto was het twee uurtjes rijden vanaf Sydney. We ruilden de drukke stad in voor de rustige omgeving van Hunter Valley. Dit gebied staat bekend om haar wijnproductie en is daarmee een leuke trip voor echte fijnproevers. Ik was dan ook vastberaden niet huiswaarts te keren voordat ik de lekkerste chardonnay geproefd had. 

Hoe verder weg we van de stad raakten, hoe meer ik het gevoel kreeg dat we Australië hadden verruild voor Zuid-Frankrijk. In een droog land als Australië had ik niet zulke groene wijnranken verwacht. Ik verbaasde me over de groene uitzichten! 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

We bezochten die dag onder andere de Hunter Valley Gardens. Deze tuinen zijn het decor van een sprookje. Je wordt betovert door de prachtige rozen en perken vol chrysanten. In de tuinen hebben wij ons kleedje uitgelegd en heerlijk gepicknickt; uiteraard onder het genot van een lokaal wijntje. 

We reden verder door het prachtige landschap van Hunter Valley en stopten regelmatig voor een mooi uitzicht. Toen de avond viel, kwamen we aan bij onze eindbestemming: Bistro Molines. We dineerden in de tuin van het restaurant en keken uit over de groene wijnranken die enkele meters verderop lagen. De bistro heeft een goede kaart met voor ieder wat wils. Ik bestelde lamsvlees met een rozemarijnsaus die goed op smaak was. Uiteraard bestelde ik een chardonnay uit de Hunter Valley streek. En dat wijntje smaakte absoluut naar méér. 

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors