Queensland
9,3
9,4 Algemene ervaring
9,2 Beziens­waardigheden
9,4 Locals
9,7 Natuur
8,6 Interessant
9,3 Stranden

Queensland

door Getaway Travel

Queensland is de 'Sunshine State' van Australië. Niet alleen hebben veel toeristen deze zonovergoten staat ontdekt, maar ook voor Australiërs zelf is dit een favoriete vakantiebestemming.

Queensland is voor iedereen die van zon, zee, strand en prachtige natuur houdt een perfecte plek. In het zuiden aan de Gold Coast vind je naast subtropisch regenwoud ook een waar surfparadijs met ideale golven en gouden zandstranden.

ZELF NAAR Queensland?

Bekijk alle 78 reizen naar Queensland

Brisbane

Naast alle mooie stranden wordt Queensland gekenmerkt door haar hoofdstad: Brisbane, ook wel liefkozend door de Queenslanders "Brissie" genoemd. Deze stad staat bekend om haar zijn schoonheid, zachte klimaat en relaxte sfeer met vele terrasjes en festivals. Verder ligt in het zuiden van Queensland het grootste zandeiland ter wereld: Fraser Island. Dit eiland mag je absoluut niet missen! Hier vind je heldere zoetwatermeren, regenwouden en een unieke flora en fauna.

Great Barrier Reef

Vanaf Bundaberg tot aan het noorden van Queensland ligt het onovertroffen Great Barrier Reef: tweeduizend kilometer lang prachtig koraalrif met paradijselijke eilanden als de Whitsunday Islands die je beslist moet bezoeken. In het westen van Queensland vind je in de Outback uitgestrekte droge vlakten met cattle stations en interessante Aboriginalnederzettingen. Dit in tegenstelling met de groene gebieden in het noorden waar de oudste regenwouden ter wereld liggen met unieke flora en fauna.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle gebieden in Zuid-Afrika

Cairns

Cairns is de levendige tropenstad in het noorden en is de toegangspoort voor vele attracties van Queensland. Zo is het een goede start voor een zeiltocht naar de Great Barrier Reef en zit je in een paar uur in de prachtige eeuwenoude regenwoudgebieden als Cape Tribulation en Daintree National Park. Kortom, Queensland biedt je met unieke plekken verschillende mogelijkheden voor een perfecte vakantie!

Queensland zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Like deze pagina

Reizen Queensland

Meer Queensland

Reviews Queensland

Lake Eacham (bezocht in oktober 2018)

Review geschreven door Nynke van der Ploeg op 06 januari 2019

Prachtig natuurgebied in Queensland. Zeker de moeite van een bezoek waard. Je kunt in het meer zwemmen en er is een wandeling om het meer mogelijk. Vlakbij het meer is een kleine camping, hier wordt het snachts echt donker en kun je genieten van de sterrenhemel.

Pluspunten Queensland

 • aardige mensen
 • heerlijk weer
 • prachtige natuur

Minpunten Queensland

 • veel toeristen
 • prijzig
Ultieme tip: Bezoek de vele national parks!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Geweldige vakantie (bezocht in januari 2016)

Review geschreven door Dominique van Baalen op 23 december 2018

Ik ben in Queensland voor anderhalve week geweest en wat was het prachtig!! We hebben veel gezien waaronder Townsville en Bowen en natuuuurlijk ook de Whitsundays. Wij hebben een tour gedaan naar The Whitsundays en dit was fantastisch!! We konden zo 3 eilanden in 1 dag bezoeken.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Aardige locals
 • lekker eten
 • mooie natuur
 • veel mooie stranden

Minpunten Queensland

 • niets
Ultieme tip: The Whitsundays is echt mijn ultieme tip. De natuur, de witte stranden en het blauwe water met het Great Barrier Reef is in 1 woord geweldig!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Schitterende reis gemaakt door Queensland. (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Tabe Kooistra op 03 december 2018

Wij hebben de maand oktober bewust uitgekozen voor deze schitterende vakantie. Het is dan voorjaar en de temperaturen zijn dan heerlijk om nog van alles te kunnen doen terwijl de natuur weer op zijn mooist wordt. De reis begon in Sydney, wat een prachtige wereld stad met zoveel te bezien zoals: The Botanic Gardens, De Bridge, The Opera House, Diverse stranden, The Garden of Friendship, De winkels en nog zoveel meer. Vervolgens een toer gemaakt naar The Blue Mountains en een dierentuin bezocht met vrijwel alleen maar dieren uit Australië. Toen gevlogen naar Brisbane en daar een camper gehuurd om vervolgens langs de oostkust te rijden. Wat een ervaringen hebben we hier opgedaan, verplicht links rijden, dat went snel.Ook zijn er veel Nationale Parken bezocht Zoals Lamington National Park met prachtige watervallen en oeroude bomen en veel wildlife zoals: diverse vogels, slangen, diverse soorten kangaroes en koala's. Iets wat ons erg is opgevallen is dat de mensen hier erg behulpzaam zijn en bijzonder aardig. Dit blijkt onder andere uit de diverse keren dat er geen plaats meer was voor onze camper en men toch plaats maakte voor ons zonder er maar iets extra's voor te willen hebben. Wel viel onze trip naar The White Sunday's in het water door motor pech. Het geld voor deze trip hebben wij zonder problemen terug gekregen. Met een oud treintje een rit naar Kurunda was ook een hele bijzonder ervaring. In Kurunda waren veel souvenirs winkeltjes en eetgelegenheden. een vogelparkje een vlindertuin en een tuin met koala's en diverse andere dieren waren hier ook aanwezig. en dan weer terug met de skyrail over de tropische wouden die op de wereld erfgoed lijst staan. Een paar tips wil ik jullie niet onthouden. Neem goede wandelschoenen mee, drink voldoende en neem desnoods wat drinken extra mee. De dagelijkse boodschappen zijn iets duurder dan in Nederland is onze ervaring. Al met al was het voor ons een schitterende reis en gaan wij in 2019 weer naar Australië. Travel save.

Pluspunten Queensland

 • Zeer aardige mensen
 • klimaat is heerlijk in oktober. natuur / wildlife

Minpunten Queensland

 • Geen
Ultieme tip: Green Island, schitterend eiland om te snorkelen met een prachtig strand.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Far North Queensland (bezocht in september 2018)

Review geschreven door Jai Boekhout op 14 november 2018

Wij zijn al 3 maanden aan het werk in een Aboriginal community in het noorden van Queensland, Aurukun. Het is nu niet een top locatie voor toeristen, maar je kunt er wel zien hoe de Aboriginals echt leven. Het is een remote community waarbij je, als je de locals leert kennen alle tradities en gewoontes mag mee maken.

Wij hebben nu al drie keer een houseopening mee gemaakt. Wanneer iemand komt te overleiden is er eerst een rouw periode waarbij de meest bezochte plekken van die persoon worden afgeschermt. Bijvoorbeeld zijn/haar favoriete visplek en er mag geen luide muziek gedraait worden in het dorp. Het huis waar die persoon woonde gaat voor 3, 6 of 12 maanden volledig dicht en niemand komt er in . Vaak gaat de familie bij andere wonen voor die tijd.

Na die periode is er een huisopening ceremonie waarbij traditioneel gezang en dans centraal staat. Het is een moment van verdriet tonen en laten zien dat alles nog goed gaat.

Heel indrukwekkend om te mogen mee maken!

9,2
8 Algemene ervaring
9 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
10 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Veel activiteiten
 • Mooie stranden
 • Watervallen
 • Tropisch

Minpunten Queensland

 • Dure hostels
 • Haaien
 • Krokodillen
 • Lange afstanden rijden
Ultieme tip: Een roadtrip maken tot Bamaga, Cape York. Het meest noordelijkste puntje van het Australische continent. En daar de boot nemen naar het prachtige Thursday Island echt een paradijs.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Queensland, Australia (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Henk Ruiken op 12 november 2018

Vanaf de subtropische wereld stad Brisbane tot Cape Tribulation, Queensland is een aaneenschakeling van geweldige bestemmingen en stranden, stranden, stranden. Vanaf Brisbane naar het noorden de Sunshine Coast met het gezellige Noosa. Verder naar Hervey Bay, een geweldige baai, perfect whale watching. Of met een four wheel drive naar Fraser Island, zwemmen in Lake McKenzie. Via Gladstone, McKay naar Townsville en Magnetic Island. Dan Airlie Beach, uitvalshaven voor allerlei trips in de Whitsunday Eilanden. Via Mission Beach kom je in Cairns, een bruisende stad. Door naar Port Douglas een wat sjiek vakantie oord. Dan de Daintree rivier oversteken en een paar nachten in het regenwoud genieten van alle geluiden. Heb je genoeg van stranden? Ga dan op de terugweg de Atherton Tablelands in.

Pluspunten Queensland

 • Veel stranden
 • (sub-)tropisch natuurschoon
 • Great Barrier Reef

Minpunten Queensland

 • Misschien hier en daar te remote voor sommige mensen
Ultieme tip: Ten zuiden van Cairns: Josephine Falls. Een fraaie reeks watervallen. In een poel onderaan kan je zwemmen, of in de waterval over een natuurlijke glijbaan naar beneden glijden!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Tropisch Queensland, Australië (bezocht in juli 2018)

Review geschreven door Dennis Holtdijk op 12 november 2018

Afgelopen zomer van zuid naar noord Queensland gereden. Veel gezien en ondernomen. Een geweldige trip die je nooit meer vergeet. Begonnen in Gold Coast en geëindigd in Cairns. Heerlijk klimaat in juli en augustus.

Pluspunten Queensland

 • Schoon
 • klimaat

Minpunten Queensland

 • geen
Ultieme tip: Airlie Beach, voor ons de mooiste plek aan de oostkust van Australië.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Cape Hillsborough National Park in Queensland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bianca Bakker Eggen op 04 december 2017

Tijdens onze campertrip kampeerden we een paar dagen in het Cape Hillsborough National Park. Tijdens zonsopkomst komen daar de kangoeroes het strand op en kun je ze van erg dichtbij meemaken. Daarnaast kampeerden we ook direct aan het strand. Een supergave ervaring die ik iedereen aanraad!

Pluspunten Queensland

 • mooie omgeving
 • veel bezienswaardigheden
 • geschikt voor een campertrip

Minpunten Queensland

 • muggen
Ultieme tip: Wijk eens af van de bekende route en ga het spontane avontuur aan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Cape Hillsborough National Park in Queensland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bianca Bakker Eggen op 04 december 2017

Tijdens onze campertrip kampeerden we een paar dagen in het Cape Hillsborough National Park. Tijdens zonsopkomst komen daar de kangoeroes het strand op en kun je ze van erg dichtbij meemaken. Daarnaast kampeerden we ook direct aan het strand. Een supergave ervaring die ik iedereen aanraad!

Pluspunten Queensland

 • mooie omgeving
 • veel bezienswaardigheden
 • geschikt voor een campertrip

Minpunten Queensland

 • muggen
Ultieme tip: Wijk eens af van de bekende route en ga het spontane avontuur aan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Cape Hillsborough National Park in Queensland (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Bianca Bakker Eggen op 04 december 2017

Tijdens onze campertrip kampeerden we een paar dagen in het Cape Hillsborough National Park. Tijdens zonsopkomst komen daar de kangoeroes het strand op en kun je ze van erg dichtbij meemaken. Daarnaast kampeerden we ook direct aan het strand. Een supergave ervaring die ik iedereen aanraad!

Pluspunten Queensland

 • mooie omgeving
 • veel bezienswaardigheden
 • geschikt voor een campertrip

Minpunten Queensland

 • muggen
Ultieme tip: Wijk eens af van de bekende route en ga het spontane avontuur aan!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers

Stage in Noosa (bezocht in februari 2017)

Review geschreven door Aniek Wolsing op 21 november 2017

Ik heb 4 maanden stage gelopen in Noosa en het is een absoluut paradijs! Ik heb een geweldige tijd gehad dankzij deze hemel op aarde. De natuur, het klimaat en de vriendelijkheid van de mensen heeft me overdonderd. Ik zou er alles voor geven om weer terg te kunnen.

9,8
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
9 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Natuur
 • Klimaat

Minpunten Queensland

 • Niet goedkoop
Ultieme tip: Noosa Main Beach
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Karumba, wat ver is is mooi (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Alex Wijnhold op 20 november 2017

Tsja, je zal er niet gauw heen gaan als je Australië bezoekt, maar een rondreis vanuit Cairns, via bijvoorbeeld, Chillagoe, Boodjamullah NP, Gobbold Gorge en Normanton uiteindelijk in Karumba uitkomen. Basis van de Baramundi, ongelooflijke 'Crock and Crab' tours, prachtige wetlands met massa's brolga's, kraanvogels en pelikanen en natuurlijk kangoeroes, dan wel wallaby's.
Dan zit je dus op het terras van de Sunset Bar, te vroeg voor de sunset, maar precies op tijd voor een koud biertje de Normanton River te overkijken.

9,3
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
8 Interessant
8 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Absoluut het weer.

Minpunten Queensland

 • Eigenlijk ook het weer
 • Het kan er namelijk regenen en stormen..
Ultieme tip: Neem ruim de tijd om de outback van Queensland te ontdekken. Natuurlijk vergeet het reef niet of Daintree. Ontdek de mudcrab of bezoek Mosman Gorge.
Aangeraden voor: Stellen, Avonturiers, Luxe reizigers

Queensland een stukje Australie dat je de adem beneemd. (bezocht in augustus 2015)

Review geschreven door Onno Paans op 18 november 2017

Queensland heeft prachtige regenwouden, een super mooie duik locatie bij Cairns, Gold Coast is niet alleen Spanje achtig met zijn kust steden, ga ook eens een keer de regenwouden in, je zal het bijna niet kunnen geloven, maar ook dit is Australië. Prachtige kustwegen met in elke bocht een ander uitzicht. Praktisch lege stranden, wit zand, met gevaar van de krokodillen dat dan weer wel. Australië is awesome.

Aangeraden voor: Gezinnen

Queensland (bezocht in oktober 2017)

Review geschreven door Bianca van der Zwan op 15 november 2017

Half oktober begon onze reis in Queensland in Cairns. Nu een maand onderweg en al zo veel gave dingen gezien/meegemaakt, zoals het Daintree Rainforest, het Great Barrier Reef, Magnetic Island, the Whitsundays en over een paar dagen naar Fraser. En niet te vergeten alle speciale dieren die we hebben gezien: kangoeroes, koala's en vogelbekdieren..

Pluspunten Queensland

 • mooie natuur
Ultieme tip: Kangoeroes spotten om 5 uur in de ochtend op het strand van Cape Hillsborough.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Nationale parken, bountystranden en inheemse beesten (bezocht in november 2017)

Review geschreven door A. De Wijs op 13 november 2017

Queensland liet ons van de ene verbazing in de andere vallen, van afwisselende natuur (regenwouden, staatsbossen, indrukwekkende rotspartijen) langs oneindig veel ongerept strand tot gezellige badplaatsen en bijzondere dieren als koala’s, dingo’s en vogelbekdieren in het wild! In de periode dat wij er waren konden we niet vaak in zee zwemmen vanwege het kwallen-seizoen, maar vaak was er een afzetting waar je wel het water in kon. Vooral de campings van de regering zijn erg mooi gelegen en bovendien erg betaalbaar. Het grootste deel van de toeristen reist in een gehuurd busje, maar via de geniale weg van relocations komt een veel luxere en comfortabelere variant motorhome ook in beeld!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
7 Locals
8 Natuur
7 Interessant
9 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Afwisselend natuur steden en bijzondere stranden

Minpunten Queensland

 • Veel gericht op alleen backpackers
Ultieme tip: Sanctuary Retreat, slapen in een hotelkamer zonder muren, met heerlijk eten en een geweldig uitzicht op zee vanuit het regenwoud
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Fraser Island (bezocht in september 2017)

Review geschreven door Leroy Dekker op 13 november 2017

Echt fantastisch! Zo mooi en zo puur! Echt fascinerend om te zien hoe de natuur werkt en het ecosysteem op dit zandeiland. Wilde dingo's gezien en echt de mooiste plekken. Zou zo graag nog een keer terug willen want het was echt super! Als je in de buurt van Brisbane bent, dan moet je dit gewoon doen. Echt een aanrader :)

Ultieme tip: Lekkere hamburgers bij Beer Garden! Ook lekkere cocktails en een gezellige sfeer!
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Rodeo (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Ellis Verhoeven op 12 november 2017

Een echte aanrader in de outback van Queensland is een Rodeo! Het wordt druk bezocht en er gaat een wereld voor je open. Mannen en vrouwen lopen met een cowboyhoed en zien er uit als een cowboy in de country periode. Een ultiem dagje in de outback!

Pluspunten Queensland

 • Heel veel te zien
 • Veel openbaarvervoer mogelijk
 • veel verschillen
 • outback
 • rainforest
 • citytrippen

Minpunten Queensland

 • geen
Ultieme tip: Queensland heeft veel verschillende delen, bezoek zo veel mogelijk! De outback, het rainforest, de grote steden en de tour lang de kust.
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

camperreis van Port Douglas naar Coleraine. (bezocht in januari 2009)

Review geschreven door Jans Stuurop-de Jong op 07 november 2017

De camperreis begon in Port Douglas , leuk stadje en mooie camping. Langs de kust met de boot naar het Herron eiland geweest (waar schildpadden in een bepaalde tijd hun eieren leggen), prachtig natuureiland. Ook met de boot naar Fraser eiland geweest ( grootste zandeiland ter wereld ) met een groep per bus 2 dagen het eiland bekeken, prachtige natuur .

Pluspunten Queensland

 • ppachtge natuur
 • vriendelijke bevolking
 • big four goed campings

Minpunten Queensland

 • geen
Ultieme tip: Wanneer je toch eenmaal daar bent, vonden wij Herron eiland heel bijzonder.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Walvissen spotten (bezocht in november 2017)

Review geschreven door Anneke Otten op 07 november 2017

Ik heb de Goldcoast bezocht. Wat een prachtige ervaring. Mooie natuur. We hebben veel vogels gezien. Het regenwoud bezocht en prachtige strandwandelingen gemaakt.
Tip: huur een fiets , langs de kust is het prachtig fietsen. Neem altijd je fototoestel mee als je op pad gaat.

9,0
10 Algemene ervaring
8 Beziens­waardigheden
8 Locals
10 Natuur
8 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Het weer

Minpunten Queensland

 • Het is prijzig
Ultieme tip: Maak een walvissen spot tour (van minimaal 3 uur)
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers

Waren op weg tussen Dalby en Kingaroy (familiebezoek) (bezocht in oktober 2007)

Review geschreven door Simon Weeda op 03 augustus 2017

Indien je de tijd hebt en middels een campervan reist tussen Brisbane en Cairns en zodoende sfeervolle campings aandoet is dit een zeer rustgevende trip door een wondermooi (sub)tropisch gebied en fijne en makkelijk contact makende bevolking. Een langere "stay" in de nabijheid van Kurunda met prachtige natuurparken, watervallen, skyrail en autochtone bevolkings nederzettingen is een bijzondere aanrader.

Ultieme tip: Midden op de camping (in het tropisch regenwoud) nabij Kurunda is een prima restaurant waar ook veel lokale musici optreden . . . iets aparts !
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Reis van mijn leven (bezocht in januari 2014)

Review geschreven door Betty van Lieshout-Schoon op 25 juli 2017

Eindelijk na 52 jaar mijn meest favorite land bezocht. Bij vrienden en familie op bezoek. Brisbane, Goldcoast, Sydney, Bondi Beach gezien. Koala's, Kangeroe's, Koekabara's (in het wild) gezien. Etc, etc, I loved it. Te veel om op te noemen en een heel dagboek bijgehouden van de reis. Het jaar daarna nog eens geweest en wederom een geweldige tijd gehad met best friends en familie.
Over twee jaar misschien weer naar het geweldige land Australië.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten Queensland

 • Zon
 • zee
 • strand
Ultieme tip: Goldcoast en Brisbane.
Aangeraden voor: Stellen

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors