Bondi Beach
8,4
9,0 Algemene ervaring
9,3 Mooi
9,0 Bereikbaarheid
6,3 Wildlife

Bondi Beach

door Getaway Travel

Wie in Australië strand zegt, bedoelt Bondi Beach. Deze 'grand dame' onder de stranden staat synoniem voor de Australische strandcultuur en dat is goed te merken. Hier vind je alle clichés die bij het Australische strandleven horen: gebronsde life guards, beach babes, bleke Engelse toeristen en stoere surfers.

Rituele doop

Bondi betekent 'branding' in een Aboriginal taal en dit strand is al lange tijd een mekka voor zon- en surfliefhebbers. Door de mengelmoes van reizigers, surfers, locals en zelfs beroemdheden hangt er tegenwoordig een kosmopolitische sfeer. Vroeger werden immigranten ritueel gedoopt in de zee bij Bondi Beach. Pas na de symbolische onderdompeling mochten ze zich Australiër noemen en voelen.

ZELF NAAR Bondi Beach?

Bekijk alle 28 reizen naar Bondi Beach

Koude kerst

Naast het brede sikkelvormige strand loopt een boulevard met diverse winkeltjes en trendy cafés en vinden er regelmatig festivals plaats. In Bondi is de eerste Life Saving Club opgericht. Deze stoere reddingslui met opvallende gele of rode badmuts, zijn een bekend icoon van Australië. Voor veel reizigers in Australië uit het noordelijk halfrond is het vieren van kerstdag op Bondi Beach een populaire trekpleister. In plaats van een koude kerst kun je eindelijk "Jingle Bells" in bikini of zwembroek zingen onder het genot van een echte Aussie barbecue.

Op zoek naar een leuk hotel in Bondi? Neem een kijkje in The Swiss Grand; vlakbij de stad en pal aan het strand! Bondi is te bereiken met de trein naar Bondi Junction en dan neem je de bus richting het strand.

Reizen Bondi Beach

Reviews Bondi Beach

Zeker een bezoekje waard (bezocht in september 2016)

Review geschreven door Rosemarie Korff op 12 november 2018

Ga je op vakantie naar Sydney dan is het zeker de moeite waard om hier heen te gaan.
Winkelen en eten op de boulevard en natuurlijk het bekendste strand bezoeken van Australië.
Wij zijn een stuk gaan lopen langs de kustlijn van Bondi Beach, waar ze vervolgens via andere strandjes uitkwamen op een mooi kerkhof.
Weverley cemetery kun je in de verte zien liggen.
Het is mogelijk om de 6 kilometer terug te rijden met de bus.

Ultieme tip: Geniet van de omgeving

Backpacken door Australië (bezocht in december 2014)

Review geschreven door Daisy de Pater op 11 mei 2017

Bondi beach coast walk! Het is aantrekkelijk het eerste beste zwembad in te duiken met zo'n mooi uitzicht over de zee, maar loop je nog iets verder door dan vind je nog twee keer zo'n geweldig zwembad vaak rustiger en niet onbelangrijk deze zijn wel gratis :)

8,5
9 Algemene ervaring
10 Mooi
8 Bereikbaarheid
7 Wildlife

Pluspunten Bondi Beach

 • natuur
 • ontspannen sfeer
 • divers
Ultieme tip: - Bondi beach coast walk! - voor de vrouwen onder ons, op het strand liggen om knappe lifeguards te bekijken
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Natuurliefhebbers

Kunstzinnig zicht op Bondi-Beach (bezocht in november 2016)

Review geschreven door Hetty Pellenaars op 29 december 2016

Bondi-Beach is een relaxte plaats om te ontspannen, te surfen of te zwemmen. De mensen zijn cool, de omgeving prachtig en de zee is een heerlijk wilde zee, echt genieten.
Je kunt prachtig wandelen van Bondi, via Bronte naar Cogee Beach. Je loopt langs de zee en ziet, behalve de ruige zee, ook walvissen als je geluk hebt.

Pluspunten Bondi Beach

 • gezellig
 • ruige zee
 • leuke mensen
 • goed vermaak

Minpunten Bondi Beach

 • geen
Ultieme tip: Geniet van de zee en van de ontspannen sfeer.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Bondi Beach Sydney (bezocht in februari 2016)

Review geschreven door Astrid Esders op 17 mei 2016

Wie kent Bondi Beach niet....een van de drukst bezochte stranden van Sydney (wellicht niet het mooiste) met een heerlijk strand, geweldige strandwachters en de vele restaurantjes en barretjes aan de overkant en in zijstraatjes. Tijdens de zomer is het erg druk maar iets buiten het seizoen kun je mazzel hebben en een relaxte stranddag beleven. Maak een wandeling vanaf het strand richting Ice Bergs en bekijk de mooie muurschilderingen aan de boulevardkant. Loop dan langs Ice Bergs (buiten zwembad en restaurant) en volg het wandelpad langs de kliffen, geweldig ! De mooiste uitzichten, ruige rotsen, kleine strandjes en je kunt helemaal doorlopen tot aan Bronte Beach en daar de bus terugnemen. Doen!

7,8
8 Algemene ervaring
8 Mooi
9 Bereikbaarheid
6 Wildlife

Pluspunten Bondi Beach

 • Strandwacht
 • mensen kijken

Minpunten Bondi Beach

 • soms erg druk
Ultieme tip: De Kustwandeling naar Bronte Beach
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors