Dorrigo National Park

Dorrigo National Park

door Getaway Travel

Zoals de Aussies het zelf beschrijven: 'Dorrigo - Where the Mountains reach the Sky'. De beschrijving zegt het al, dit regenwoud is absoluut het bezoeken waard!

Waterval

Voor de fanatieke wandelaar is er een prachtige wandeling van ongeveer 2,5 uur. Voor de minder ervaren wandelaar kan gekozen worden voor een korte wandeling over de zogenaamde Skywalk, hoewel de lange wandeling ook prima is vol te houden. Het hoogtepunt van de lange route is een waterval die je halverwege de tocht tegenkomt. Je kunt onder deze waterval doorlopen wat zorgt voor een bijzondere ervaring. Wil je allebei de wandelingen gaan doen dan kan dat natuurlijk ook!

ZELF NAAR New South Wales?

Bekijk alle 77 reizen naar New South Wales

Flora en fauna

In dit woud zie je verschillende soorten bomen en planten. Bij veel van deze planten lees je een beschrijving waar ze voor gediend hebben en of ze al dan niet giftig zijn. Je vindt er ook grote groepen vogels, van klein tot groot en in alle mogelijke kleuren. Grote kans natuurlijk dat je zo hier en daar een kleine hagedis tegen komt, en met een beetje geluk spot je een varaan.

Sterrenhemel

In Dorrigo is ook een restaurantje vanwaar je een prachtig uitzicht hebt op de bergen om je heen. Daarnaast zijn er winkeltjes te vinden waar je alle lokale souvenirs kunt kopen. Het regenwoud is vanaf de weg te bewonderen, mocht je geen zin hebben om halverwege Dorrigo en Bellingen uit de auto te stappen. Het National Park is te bereiken via de Waterfall Way, een mooie rustige weg die opnieuw een prachtig uitzicht biedt. Al slingerend rijd je door de bergen en ook onderweg kom je een paar kleine watervalletjes tegen.

Voor het mooiste zicht op de sterren 's avonds is de Skywalk de perfecte plek. Er zijn geen grote lichtbundels van steden in de buurt te bekennen, dus je hebt een heldere blik op de sterrenhemel van Australië. Dorrigo National park is werkelijk zorgeloos genieten!

Op de website van  Dorrigo National Park vind je meer over de  waterval en andere praktische informatie.

Reizen New South Wales

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors