Camperroute van Perth naar Adelaide: Eyre Highway

Camperroute van Perth naar Adelaide: Eyre Highway

door Getaway Travel

Deze camperroute van Perth naar Adelaide is er eentje voor de avontuurlijke reiziger. Je rijdt door het vlakke en uitgestorven terrein van de Nullarbor Plain over de Eyre Highway. Honderden kilometers aan niets om je heen. Goed gezelschap is een must tijdens deze route.

Je camperreis door het zuiden van Australië begint in de hoofdstad van West-Australië: Perth. Je rijdt langs gezellige kustplaatsen, bezoekt nationale parken en spot walvissen en wallaby’s. Je eindigt je camperreis in Adelaide. Volg deze route van bijna 3000 kilometer en ontdek in drie weken de hoogtepunten tussen Perth en Adelaide.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Bezienswaardigheden tussen Perth en Adelaide

Dag 1-6 Je camperreis door het zuiden van Australië start in Perth. Deze hoofdstad van West-Australië heeft een heerlijke ontspannen sfeer. Struin door het charmante centrum, ga picknicken aan de brede Swan River en maak een uitstapje naar de stranden van Fremantle. Heb je alles gezien in Perth? Haal dan de camper op. Het kan avontuur kan beginnen! 

Vanuit Perth rijd je naar de zuidkust. Een lange rit die wordt beloond met de indrukwekkende natuur van het Fitzgerald River National Park. Overnacht op de St Mary Inlet Campground en verken de volgende dag het botanische wonderland van het park. 

Vanuit Fitzgerald River National Park rijd je naar Cape Le Grand National Park, maar niet voordat je een stop maakt bij Esperance. De overrompelende schoonheid van dit stukje kust heeft menig hart doen smelten. Witte zandbanken, ruige kliffen en helderblauw water vormen de slingerende kustlijn van Esperance.

Je overnacht in het nabijgelegen Cape Le Grand National Park. Hier kun je eindeloos wandelen. Het landschap kenmerkt zich door prachtige wilde bloemen, steile zandheuvels, rotsen en witte stranden. Le Grand Beach and Lucky Bay zijn prima campings om te overnachten.

Campings langs je camperreis van Perth naar Adelaide

Dag 7-13 Na Cape Le Grand staat Eyre Highway op de planning. Balladonia is een populaire stop onder reizigers van deze route voordat ze aan de 90 Mile Straight beginnen, Australië’s langste rechte weg van 146,6 kilometer. Wil je uitgerust aan de rit beginnen? Overnacht dan op het caravan park van Balladonia Hotel Motel.

De volgende dag rijd je door The Nullarbor Plain. Tijdens je rit zie je...helemaal niets! De naam Nullarbor betekent ‘geen bomen’. Het enige dat je in dit uitgestrekte gebied tegenkomt is een verdwaalde kangoeroe en af en toe een reiziger die aan hetzelfde avontuur is begonnen. Er zijn verschillende roadhouses waar je de rit kan onderbreken, maar verwacht niet al te veel luxe. 

De route brengt je langs Head of Bight, een prachtige plek aan de zuidkust dat de grootste populatie van Southern Right Whales van heel Australië telt. In de periode van juni tot oktober zwemmen de walvissen hier tot vlakbij de kust! Vanaf het hoogste platform kun je ze makkelijk met het blote oog spotten. 

In Ceduna bereik je de weer de bewoonde wereld. Het BIG4 Ceduna Tourist Park is een aanrader om te overnachten en bij te komen van je avontuurlijke roadtrip. Is zwemmen met dolfijnen en zeeleeuwen altijd jouw droom geweest? Maak dan een uitstapje naar het Baird Bay Ocean Eco Experience.

Nationale parken langs je camperreis van Perth naar Adelaide

Dag 14-17 Je navigeert verder richting Port Lincoln, een fijne uitvalsbasis om het nabijgelegen Lincoln National Park en Coffin Bay National Park te ontdekken. Beide prachtige parken vol mooie baaien, eucalyptusstruiken, steile kliffen en goede surfgolven. Port Lincoln staat bekend ‘seafood capital’ van Australië. Vooral de tonijn is van goede kwaliteit. Fan van oesters? Dan is Coffin Bay the place to be. Uitbuiken kan op het Port Lincoln Tourist Park, een fijne camping met goede recensies. 

Dag 17-21 Na Port Lincoln vervolg je je weg naar Adelaide. Je kan dit laatste stuk onderbreken in Port Augusta, een voormalig havenstadje. Wandel door de botanische tuinen of ga op ontdekkingstocht in het Wadlata Outback Centre, waar je in de voetstappen van de eerste pioniers treedt. Wil je nog wat natuur meepakken? Het Flinders Ranges National Park ligt op zo’n tweeëneenhalf uur rijden van Port Augusta. Overnachten in Park Augusta kan bij de Discovery Parks camping.

Vanuit Port Augusta rijd je door naar Adelaide, waar je de camper inlevert. Adelaide staat bekend om zijn cafés en restaurants én om het bloeiende artistieke leven. Een leuke stad om een dagje te verkennen voordat je weer terugvliegt naar Nederland.

Praktische informatie over camperreizen in Australië

Ga je een camperreis door Australië maken? Dan zijn er bepaalde dingen die handig zijn om vooraf te weten. Of je mag wildkamperen bijvoorbeeld. Al je vragen over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere praktische vragen worden hier beantwoord.

Routebeschrijving

Je camperreis door het zuiden van Australië start in Perth, hier haal je de camper op. In Perth neem je de de State Route 30, de State Route 120, de Broomehill-Gnowangerup Road en de National Route 1 naar Fitzgerald River National Park. Daar neem je de Hamersley Drive, de Hopetoun-Ravensthorpe Road en de National Route 1 naar Cape Le Grand National Park. De National Highway/A1, ook wel de Eyre Highway, brengt je helemaal naar Ceduna. In Ceduna neem je de B100 naar het Baird Bay Ocean Eco Experience en naar Port Lincoln. In Port Lincoln ga je weer de B100 op die overgaat in de National Highway A1 naar Port Augusta. De National Highway A1 kun je blijven volgen, deze brengt je ook naar Adelaide, waar je de camper weer inlevert. 

Deze route gaat via Fitzgerald River National Park en Esperance, maar je kunt er ook voor kiezen om tijdens het eerste stuk van je reis stops te maken in Merredin en Kalgoorlie. 

Beste reistijd

De beste reistijd voor een camperreis van Perth naar Adelaide is van oktober tot en met april. De temperatuur in Zuid-Australië ligt dan tussen de tweeëntwintig en tweeëndertig graden Celsius en er valt weinig regen. In de overige maanden kan je deze camperreis ook prima maken, maar houd dan rekening met koelere temperaturen van rond de vijftien graden. Wil je graag walvissen spotten bij Head of Bight dan móet je tussen juni en oktober op de Eyre Peninsula zijn.

WIl je zelf van Perth naar Adelaide rijden met een camper? Bekijk dan hier het reisaanbod. 

Fotocredits: Chris Fithall

Reizen Australie

Foto's & video's Camperroute van Perth naar Adelaide: Eyre Highway

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors