Staten Australië

Staten Australië

door Getaway Travel

Toen Australië in 1770 in bezit werd genomen door de Britten, werd het eiland voornamelijk gebruikt als strafkolonie. De kolonisten gingen aan land bij het huidige Sydney en maakten New South Wales de eerste nederzetting. Na deze volgden nog vijf andere nederzettingen, de voorlopers van de staten van Australië .

Tegenwoordig bestaat Australië uit zes staten en twee territoria: Victoria, Queensland, New South Wales, Western Australia, South Australia, Tasmanië en de deels zelfstandige Northern Territory en Australian Capital Territory. Deze liggen verspreid over een eiland met een oppervlakte van meer dan zeven miljoen kilometer en een bijzondere verscheidenheid aan landschappen.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Bezienswaardigheden in Australië en haar staten

De staten van Australië liggen verspreid over een enorm oppervlak en hebben ieder hun eigen bezienswaardigheden. Zo staat Western Australia bekend om haar vele nationale parken, South Australia om de uitgestrekte woestijnen en droge zoutmeren en de Northern Territory om Uluru.

Ontdekt het tweeduizend kilometer lange Great Barrier Reef langs de kusten van Queensland of ga naar Victoria waar je de Great Ocean Road verkent. Bezoek de leukste staten van Australië en maak jouw reis onvergetelijk.

Bezoek New South Wales

Een van de belangrijkste staten van Australië is New South Wales. In deze staat ligt de grootste en bekendste stad van het land: Sydney. Bezoek de bezienswaardigheden in deze bruisende metropool en beklim de Harbour Bridge, zon op het beroemde Bondi Beach of wandel over de kleurrijke Oxford Street.

Vakantiegangers die genoeg hebben van de drukte, zoeken de rust op in de nabijgelegen Blue Mountains of struinen langs de boulevards van het relaxte hippiestadje Nimbin. Australië en haar staten bieden voor ieder wat wils.

Victoria: The Garden State

Hoewel Victoria de kleinste staat van Australië is, heeft het een oppervlakte van maar liefst 230.000 vierkante kilometer. Dat is meer dan vijf keer zo groot als Nederland! In deze staat bevinden zich ontzettend veel attracties.

Ga naar het hippe Melbourne, de hoofdstad van Victoria en locatie van vele festivals, winkels en sportevenementen. Bezoek Warrnambool, waar je spelende walvissen spot. Of rij door de groene heuvels van Yarra Valley en proef van de heerlijke wijnen. Beleef een onvergetelijke vakantie in de diverse staten van Australië .

Staten Australië

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors