Glebe

Glebe

door Getaway Travel

Glebe is een hippe wijk in het zuidwesten van Sydney. De suburb is omgeven door Blackwattle Bay en Rozelle Bay, twee inhammen van de Sydney Harbour. Met een ligging naast de University of Sydney is Glebe een populaire hang out voor studenten.

Glebe Point Road

De wijk biedt een bonte mix van goedkope en high end restaurants met uiteenlopende internationale keukens. De eet- en drinkgelegenheden staan bekend om de ruime groene binnenplaatsen en tuinen waar je heerlijk kunt vertoeven. Voor vertier moet je zijn in Glebe Point Road, de hoofdweg die dwars door de wijk loopt. Winkels, cafés, restaurants: het grootste aanbod vind je hier.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Op zaterdag is er een wat meer alternatieve markt op het schoolplein van de Glebe Primary School. Hier kun je biologische voeding kopen en tweedehands kleding. Voor het andere uiterste kun je ook naar de Broadway Shopping Centre, een vier verdiepingen tellend winkelcentrum met foodcourts en een bioscoop.

Sze Yup Temple

Opvallend is de Sze Yup Temple in Edward Street. De tempel werd in 1898 gebouwd door Chinese immigranten. Het bouwwerk bood onderdak aan de eerste Chinese tuinders die hun groente en fruit hier op de markt aan de man konden brengen. In 1955 brandde de tempel voor het eerst af en werd helemaal herbouwd.

In 2008 ontstond er nogmaals een verwoestende brand, waarvan tot op heden de oorzaak onduidelijk is. Wegens deze onduidelijkheid - mogelijk was er sprake van brandstichting om raciale redenen - besloot de gemeenteraad de reconstructie te bekostigen. Momenteel is de tempel cultureel erfgoed.

Glebe ligt vlakbij het centrum van Sydney en is twintig lopen vanuit het centrum. Mocht dat iets te ver voor je zijn, neem dan de bus vanuit het centrum bij George Street of Millers Point.

Reizen Sydney

Meer Glebe

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors