Sydney Harbour Bridge
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Interessant
10,0 Prijs-kwaliteit

Sydney Harbour Bridge

door Getaway Travel

De Sydney Harbour Bridge is net als het Sydney Opera House een van de iconen van Australië. Vooral tijdens de viering van Nieuwjaar is deze imposante brug een enorme trekpleister vanwege het spectaculaire vuurwerk dat vanaf de brug wordt afgestoken.

Grootste ter wereld

De Sydney Harbour Bridge, voltooid in 1932, verbindt het centrum van Sydney met het noorden van de stad.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 72 reizen naar Sydney

In de jaren dertig van de vorige eeuw was de voltooiing hiervan zowel een economische prestatie als een technisch triomf. De financiering ervan was pas in 1988 afgerond. Maar na de oplevering in 1932 mocht de Sydney Harbour Bridge zich wel de grootste boogbrug ter wereld noemen.

Deze brug, die in de volksmond ook wel 'de kleerhanger' wordt genoemd, overspant 503 meter, is 134 meter hoog en wordt door 150.000 voertuigen per dag gebruikt.

Ultieme kick

Je kunt natuurlijk de brug te voet of per fiets oversteken, maar voor de ultieme kick en het mooiste uitzicht klim je naar de top van de Sydney Harbour Bridge! Tijdens een drie uur durende tocht word je begeleid door een ervaren gids die je interessante details over de brug en omgeving zal vertellen.

Bij helder weer zijn zelfs de op honderd kilometer verder gelegen Blue Mountains te zien. En bovenop wordt er een foto van je gemaakt zodat je iedereen aan de andere kant van de wereld jaloers kunt maken met het uitzicht en heb je bewijs van jouw dappere klimactie!

Discovery Climb

Heb je de gewone Bridge Climb in Sydney al gedaan? Of ben je een ware techneut en zit je in Sydney? Doe dan de de Discovery Climb. Dit is de nieuwste attractie van de beroemde Sydney Harbour Bridge. De Discovery Climb is een unieke ontdekkingstocht naar het hart van de brug.

Tijdens de klim kom je op plekken die nooit eerder toegankelijk voor publiek waren. Je loopt door de binnenste structuren van de brug! Het begin van de klim is al spannend. Via ladders bereik je het startpunt tussen de twee grote bogen op een hoogte van 116 meter.

Maar je gaat nog verder want het letterlijke hoogtepunt van je klim is de top van de brug op 134 meter boven zeeniveau.

De Discovery Climb duurt ongeveer drie uur en kan elke dag van de week worden uitgevoerd. Naast deze klim zijn er meerdere tochten die je over de Harbour Bridge kunt maken. Naast de gewone bridge Climb kun je ook een Dawn, Twilight en Night Climb doen.

De Sydney Harbour Bridge ligt tegenover het bus- en treinstation en veerdienstknooppunt Circular Quay en via The Rocks loop je er gemakkelijk heen.

Reizen Sydney

Reviews Sydney Harbour Bridge

rondreis in australia langs fam. sydney, melbourne, canberra, culbarra,en (bezocht in maart 2007)

Review geschreven door jan schans op 25 november 2019

teveel om te beschrijven,awsom.alleen al de ongelofelijke natuur,de vriendelijke mensen. oude goldminestadjes dolfijnenviews de twaalf apostelen. de bowman ranch schapen scheren nachtelijke rit in de outback.oog in oog met kangaroo,s.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Interessant
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sydney Harbour Bridge

 • goed bereikbaar
 • erg aardige mensen
Ultieme tip: om de stad Sydney in al zijn glorie te zien
Aangeraden voor: Gezinnen, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Een prachtige dag in een mooie omgeving. (bezocht in mei 2009)

Review geschreven door Sabine Hoogendoorn op 15 januari 2017

Openbaar vervoer is erg goed geregeld in Sydney, je kan overal komen met bus of tram. Ook is het erg leuk om de Hop on- Hop off bus te nemen. Deze laat de mooiste plekken zien van Sydney en vertelt de geschiedenis. Als je een prachtig uitzicht wil over de stad, neem dan de ferry naar Manly Island vanaf Circular Quay. Als je van de natuur houdt, dan kan je naar de botanische tuin toegaan. Prachtige bomen en planten die uit verschillende delen van Australië komen, van daaruit loop je naar de St. Mary Cathedral.

Pluspunten Sydney Harbour Bridge

 • prachtige omgeving
 • beklimmen

Minpunten Sydney Harbour Bridge

 • altijd druk
 • veel vervoer
Ultieme tip: Vanaf Circular Quay (om de hoek bij de Sydney Harbour Bridge) kan je met de Ferry naar Manly Island. Prachtig uitzicht op Sydney.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Cultuurliefhebbers

Awesome Sydney (bezocht in maart 2013)

Review geschreven door Peter Heekelaar op 03 juli 2016

Zeker de moeite waard on Te bezoeken. De harbour bridge is van vele kanten te bekijken het mooiste is vanaf Opera house of botanic gardens.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Interessant
10 Prijs-kwaliteit

Pluspunten Sydney Harbour Bridge

 • locatie

Minpunten Sydney Harbour Bridge

 • geen
Ultieme tip: Climb THE bridge
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors