Hunter Valley

Hunter Valley

door Getaway Travel

Op nog geen twee uur rijden van Sydney bevind je je in het wijnwalhalla van New South Wales: Hunter Valley. In deze rivierenvallei liggen meer dan honderd wijnmakerijen! Je kunt er rondleidingen krijgen én je kunt deze over de hele wereld bekende wijnen proeven. Hunter Valley is de oudste wijnstreek van Australië.

De eerste wijnregio

De eerste wijnstok werd al in 1824 geplant door de Schot James Busby. Hij wordt dan ook beschouwd als de vader van de Australische wijnproductie. Tijdens de lange zeereis naar Australië had hij zijn ervaringen met Franse wijngaarden beschreven wat resulteerde in het eerste Australische wijnboek. Busby kocht land in de Hunter Valley in New South Wales en stichtte daar de eerste Australische wijnregio.

ZELF NAAR Hunter Valley?

Bekijk alle 8 reizen naar Hunter Valley

In de Hunter Valley is er naast wijnproeven nog genoeg te doen. Zo bevinden zich hier een paar van de beste restaurants van Australië, kun je er golfen, fietsen, ballonvaren en paardrijden. Toch is het de wijn die de klok slaat.

Accommodatie

Wanneer je geen genoeg kunt krijgen van de wijn, of er iets teveel van hebt geproefd, is er in Hunter Valley prima accommodatie. De meeste hotels en guesthouses vind je in de buurt van Pokolbin en Cessnock. In de weekends liggen de prijzen hiervan vaak hoger. Hunter Valley dan wordt overspoeld door Australiërs die ook willen genieten van deze geweldige wijnen.

In februari tijdens het Hunter Valley Vintage Festival kan het ook druk zijn, net als in oktober tijdens Opera in the Vineyards en Jazz in the Vines Festival. Deze festivals zijn absoluut de moeite waard dus boek je accommodatie van tevoren!

Reizen Hunter Valley

Meer Hunter Valley

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors