Camperroute Great Ocean Road

Camperroute Great Ocean Road

door Getaway Travel

Deze camperroute over de Great Ocean Road brengt je langs schitterende kustplaatsen, surfspots en adembenemende rotsformaties van Australië. Onderweg spot je kangoeroes en koala’s. De Great Ocean Road wordt niet voor niets bestempeld als een van de mooiste routes ter wereld. Met deze route rijd je nog een klein stukje verder tot Adelaide.

Je camperreis begint in Melbourne. Op een uur rijden buiten Melbourne ligt het dorpje Torquay. Vanaf hier zigzagt de 243 kilometer lange Great Ocean Road langs de Australische zuidkust. Na zo’n 1000 kilometer te hebben gereden, lever je de camper in Adelaide weer in. Een korte, maar adembenemende route die je eens in je leven moet hebben gereden.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Bezienswaardigheden langs de Great Ocean Road

Dag 1-5 Je camperreis langs de Great Ocean Road start in de culturele hoofdstad van Australië: Melbourne. Wandel langs de Yarra rivier die door de stad kronkelt, bezoek de National Gallery of Victoria, winkel in hipsterwijk Fitzroy of zoek de pinguïns op in St. Kilda. In deze Europees aandoende stad kun je je prima twee dagen vermaken. Vervolgens haal je de camper op en kan het avontuur beginnen!

Het officiële startpunt van de Great Ocean Road is Torquay, op een uur rijden van Melbourne. Een houten boog over de weg met daarop de woorden Great Ocean Road geeft het begin van de wereldberoemde autoweg aan. Vlakbij vind je Bells Beach, een van de beste plekken om te surfen in Victoria

Je rijdt vandaag tot het charmante kustplaatsje Lorne. Het prachtige strand nodigt uit tot een wandeling of een verkoelende duik. Wil je hier in de buurt overnachten, dan is de Lorne Foreshore Caravan Park een aanrader.

Campings langs de Great Ocean Road

Dag 6-10 Vanuit Lorne rijd je door naar Port Campbell. Onderweg spot je bij de Kenneth River de mascotte van Australië: de koala. Dan kom je aan bij het hoogtepunt van de route, de Twelve Apostles. Van de oorspronkelijke twaalf immense rotsformaties staan er nog acht overeind. Je kunt heerlijk picknicken bovenop de kliffen. Overnacht in de buurt, bijvoorbeeld op het Great Ocean Road Tourist Park, zodat je hier een waanzinnige zonsondergang kunt meemaken. 

Breng, voordat je doorrijdt naar Warnambool, ook een bezoek aan de andere beroemde rotsformaties. Loch Ard Gorge, The Grotto, London Bridge en The Razorback zijn minder beroemd dan de Twelve Apostles, maar minstens zo indrukwekkend. 

Je volgende stop is Warrnambool. Dé plek in Victoria om walvissen te spotten. Een tour is hier niet nodig, de walvissen zwemmen hier vlak langs de kust! Overal staan hoge platformen waar vanaf je de dieren gemakkelijk kunt bezichtigen.

Dan rijd je door naar Mount Gambier, een provinciestad tussen Melbourne en Adelaide in. Vlakbij Mount Gambier ligt een van de mooiste natuurwonderen van Australië: Blue Lake. Dit kratermeer heeft tussen november en april een mysterieuze blauwe kleur en is zo schoon dat je het kunt drinken. Het Blue Lake Holiday Park is een fijne camping als je vlakbij Blue Lake wil overnachten. 

Stranden en baaien langs de Great Ocean Road

Dag 11-15 Vanuit Mount Gambier volg de weg langs de kust naar Coorong National Park. Het park bestaat uit een lagune met een kustlijn van 200 kilometer en 140 kilometer duinen. Coorong is een prachtig gebied om in te overnachten, bijvoorbeeld op de 42 Mile Crossing Campground. Parkeer de camper en trek erop uit. Je spot hier koala’s en kangoeroes, maar ook unieke diersoorten als de kleine pinguïn, de kleinste pinguïnsoort ter wereld.

De volgende dag rijd je door naar Adelaide. De hoofdstad van South Australia staat bekend om zijn cafés, restaurants én om het bloeiende artistieke leven. Er vinden hier jaarlijks twee grote festivals plaats: Womadelaide en Festival of the Arts, beide in maart. In de overige tijd van het jaar vermaak je je in het South Australia Museum, een wandeling in de groene Adelaide Park Lands of een uitstapje naar de levendige strandwijk Glenelg. Je kan ervoor kiezen om de camper in te leveren en een hotel te boeken of je overnacht met de camper op BIG4 West Beach Parks.

Praktische informatie over camperreizen in Australië

Ga je een camperreis door Australië maken? Dan zijn er bepaalde dingen die handig zijn om vooraf te weten. Of je een internationaal rijbewijs nodig hebt bijvoorbeeld. Al je vragen over het huren van een camper, het reserveren van de campings en allerlei andere praktische vragen worden hier beantwoord.

Routebeschrijving

Je camperreis langs de Great Ocean Road start in Melbourne, daar haal je de camper op. In Melbourne neem je de M1. Neem exit C134 de B100, oftewel de Great Ocean Road op. Deze brengt je langs Lorne, Port Campbell en Warnambool. Hier houdt de Great Ocean Road op. In Warnambool pak je de A1 naar Mount Gambier. In Mount Gambier ga je de B1 op naar Coorong National Park. Dan is het nog maar een korte rit over de A13 naar Adelaide. Hier lever je de camper weer in. 

Beste reistijd

De beste reistijd voor een camperreis langs de Great Ocean Road is van oktober tot en met mei. In het zuidoosten van Australië heb je dan zachte tot warme temperaturen en amper tot weinig neerslag. Van juni tot en met september kan het afkoelen tot zo’n tien graden Celsius en er valt dan de meeste neerslag.

Wil jij zelf de Great Ocean Road rijden met een camper? Bekijk dan hier het reisaanbod. 

Reizen Australie

Foto's & video's Camperroute Great Ocean Road

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors