Art Gallery of New South Wales

Art Gallery of New South Wales

door Getaway Travel

Wanneer je een indruk wilt krijgen van Australische moderne en oude kunst, bezoek dan de Art Gallery of New South Wales in The Domain. Het museum, opgericht in 1874, is gevestigd in een imposant neoclassicistisch gebouw dat in 1988 flink werd uitgebreid.

Kunst en cultuur

In het museum vind je een paar van de mooiste kunstwerken van Australië. Op de verschillende afdelingen zijn er tentoonstellingen gewijd aan Australische, Europese en Aziatische kunst en hedendaagse kunst. Er wordt in de Art Gallery veel aandacht besteed aan de kunst en cultuur van Aboriginals en Torres Strait Islanders.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Grafpalen

Hoogtepunt zijn de Pukumani-grafpalen van de Tiwi's van Melville Island. Deze grafpalen stonden om graven van overleden Tiwi's en vertegenwoordigen de eigenschappen van de doden. Mis ook het optreden in dit museum van de oorspronkelijke bewoners van Australië niet! Een half uur lang krijg je originele dansen en muziek van de didgeridoo voorgeschoteld en wordt er meer verteld over hun eeuwenoude cultuur. Speciaal voor kinderen worden er leuke creatieve workshops georganiseerd.

The Domain

De Art Gallery of New South Wales ligt aan de Art Gallery Road. Hier vind je ook de Royal Botanic Gardens en The Domain, in het centrum van Sydney. Deze indrukwekkende tuinen zijn ook zeker de moeite waard om een bezoek te brengen. Vrijwel alles in en om het museum is gratis: de toegang, rondleidingen en speciale kunstprogramma's. Elke woensdagavond is er live muziek of zijn er talkshows in de Art Bar en elk weekend worden in het museum films vertoond.

Op de website van Art Gallery of New South Wales vind je meer over de rondleidingen en andere praktische informatie.

Reizen Sydney

Foto's & video's Art Gallery of New South Wales

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors