De 5 mooiste stranden van Australië

De 5 mooiste stranden van Australië

door Maurice Kosterink

Na urenlang shoppen in het Central Business District van Sydney is het tijd om uit te rusten. Maar waar? Wat dacht je van een uitgestrekt strand met hagelwit zand, waar je  relaxt onder een boom die danst in de wind op de melodie van de golven? Mét uitzicht op een paar knappe, gebruinde surfers...

Dat smaakt natuurlijk naar meer. Daarom hebben wij de vijf mooiste stranden van Australië voor je op een rij gezet! 

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 141 reizen naar Australie

5. Bondi Beach is de hemel voor surfers

Bondi Beach is een van de meest bekende stranden van Australië. En misschien zelfs wel van de wereld! Het strand ligt op een halfuurtje van het centrum van Sydney en is dus een ideale plek om na een dag vol sightseeing te relaxen. Terwijl je helemaal tot rust komt, zie je de ene surfer na de andere een golf pakken, want Bondi Beach is ook nog eens de surfhotspot van de stad. Iets waar wij in ieder geval niet over klagen!

4. White Haven Beach is oprecht heel wit

Een van de meest paradijselijke stranden van Australië ligt bij de Whitsunday Islands. White Haven Beach is zelfs favoriet onder Australiërs zelf Niet zo gek, aangezien het zes kilometer lange parelwitte zandstrand omringd wordt door een azuurblauwe zee. Voor het mooiste uitzicht over het witte strand hike je naar Hill Inlet of Tongue Point. Een ideale plek om die knappe surfer ten huwelijk te vragen.

3. Squeaky Beach is een verborgen parel


Squeaky Beach is een van die stranden in Australië, waarbij je iets meer moeite voor moet doen om er te komen. Het kost je eerst een stevige wandeling door Wilsons Promontory National Park. Maar als je eenmaal loopt over het knisperende zand en een picknickplek zoekt om het blauwe zeewater te bekijken, dan ben je die wandeling helemaal vergeten.

2. In Lucky Bay smeren de kangoeroes je in met zonnebrand

Lucky Bay is een baai die je tegenkomt tijdens je wandeltochten door het Cape Le Grand National Park. Het bijzondere aan dit strand is dat je niet de enige bent die over het witte strand huppelt. Grijze kangoeroes komen hier ook heel graag om met de familie een fijne stranddag te hebben. Extra bijzonder, aangezien je alleen op de stranden van Australië met kangoeroes kan zonnen.

1. Palm Cove beach is de perfecte huwelijksreisbestemming


Bezoek Palm Cove Beach om dat échte paradijselijke gevoel te krijgen. Dit strand in Australië ligt in de buitenwijken van Cairns, maar dit is niet te zien. De palmbomen op het strand verhullen de hotels en gebouwen, waardoor het strand nog erg onaangeraakt lijkt. Maar het Great Barrier Reef in de buurt maakt het strand pas echt tropisch.

Ben je klaar om je droomsurfer te zoeken op een van de stranden in Australië? Bekijk hier ons reisaanbod en ga op mannenjacht op de mooiste stranden van Australië.

Fotocredits: Colin J | Lenny K Photography

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors