Litchfield National Park
-
- Algemene ervaring
- Natuur
- Stranden
- Wildlife
- Overige activiteiten
- Bereikbaarheid

Litchfield National Park

door Getaway Travel

Zwemmen in kristalheldere poelen onder idyllische watervallen: wie wil dit nu niet? In het Litchfield National Park is dit mogelijk! In dit prachtige park in het noordwesten van Northern Territory liggen verschillende makkelijk te bereiken waterpoelen gevoed door watervallen, zoals de Florence Falls en Wangi Falls.

Frisse duik

Deze watervallen donderen naar beneden vanaf het spectaculaire Tabletop Range, een zandstenen plateau. Tijdens het regenseizoen stromen de watervallen nogal heftig, maar van mei tot oktober zijn ze heel geschikt om een duik te nemen. Je hoeft hier ook niet bang te zijn voor krokodillen. Die leven hier niet, in tegenstelling tot andere waterrijke gebieden in het Northern Territory.

ZELF NAAR Litchfield National Park?

Bekijk alle 14 reizen naar Litchfield National Park

Wanneer je bent opgefrist, is er genoeg te zien in Litchfield National Park. Het park telt zo'n 1500 vierkante kilometer en bestaat vooral uit dichte bossen en regenwoud. In die bossen leven typisch Australische dieren zoals opossums, wallaby's en dingo's.

Bushwalk

Er zijn verschillende wandelpaden uitgezet voor een stevige bushwalk, maar je kunt er ook rondrijden in een 4WD. Zo kom je bijvoorbeeld langs reusachtige termietenheuvels en de Lost City: zandstenen blokformaties die naar het noorden wijzen en op ruïnes lijken. Wanneer je langer in het park wilt verblijven, zijn er ook goede bushcampings.

Je kunt het park het hele jaar bezoeken. Houd er wel rekening mee dat sommige 4WD-paden na hevige regenval onbegaanbaar zijn. Litchfield National Park ligt op ongeveer anderhalf uur rijden van Darwin, vlak bij het dorpje Batchelor. In Batchelor zijn ook verschillende accommodatiemogelijkheden.

Reizen Litchfield National Park

Meer Litchfield National Park

Reviews Litchfield National Park

Relax in Litchfield National Park (bezocht in augustus 2016)

Review geschreven door Stefan van den Boom op 11 december 2017

Litchfield National Park ligt ten zuiden van Darwin en staat bekend om zijn swimming holes. Het is minder bekend dan het naburige Kakadu National Park, maar is zeker een bezoek waard. Veel tour- en reisorganisaties bieden combinatiereizen naar beide parken aan. Kakadu is wat ruwer qua natuur, terwijl Litchfield wat relaxer is qua sfeer. Zorg dat je genoeg tijd hebt voor een verfrissende duik, maar zwem alleen waar borden aangeven dat het mag om te voorkomen dat je onbedoeld het tussendoortje van een van de vele krokodillen wordt.

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors