Southern Highlands

Southern Highlands

door Getaway Travel

Schilderachtige historische dorpen, plattelandspensions en oude boerderijen met schitterende tuinen tegen een achtergrond van de ruige Australische bush en golvend Engels akkerland vormen het beeld van de Southern Highlands.

Je kunt er wandelingen maken naar Mount Gibraltar, de Carrington Falls, magnifieke Fitzroy Falls en door de indrukwekkende Kangaroo Valley. De Wombeyan Caves vormen een imposant grottencomplex met mooie kalksteenformaties. Wijnproeven kan er ook prima want hier worden uitstekende wijnen geproduceerd.

ZELF NAAR Southern Highlands?

Bekijk alle 1 reizen naar Southern Highlands

Zomers toevluchtsoord

Dit groene gebied is sinds 1920 het zomerse toevluchtsoord van de rijke inwoners van Sydney. Al zijn dorpen als Bowral, Moss Vale en Bundanoon ook in de winter een bezoekje waard. Hier kun je antiekwinkels bezoeken, zijn er diverse authentieke hotels en bars en tweedehandsboekenwinkels. Erg relaxed.

De tuinen van de Southern Highlands staan bekend om hun kleurenpracht in het voor- en najaar. Een bezoek aan het dorp Berrima is een reis terug in de tijd met zijn negentiende-eeuwse huizen, nijverheidsbedrijfjes en winkeltjes.

Tulpenwalhalla

In Bowral wordt elk jaar het bijna Hollandse Tulip Time georganiseerd. Eind september verandert het dorp in een tulpenwalhalla met meer dan honderdduizend bloemen. Bundanoon staat bekend om de jaarlijkse Schotse festivals. In april wordt alles uit de kast gehaald voor een 'typisch Schots' sfeertje.

In de buurt van Bundanoon ligt het mooie Morton National Park. Dit park staat bekend als een walhalla voor fietsers. Aanrader is om vlak voor zonsondergang naar de Glow Worm Glen te gaan. In deze grot kun je gloeiwormen bewonderen die een bizar licht aan de wanden van de grotten geven.

Reizen Southern Highlands

Meer Southern Highlands

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors