Sydney Aquarium

Sydney Aquarium

door Getaway Travel

Wanneer je tijdens je verblijf niet de kans ziet om het Great Barrier Reef te bezoeken of je vindt het gewoon heel interessant wat er allemaal leeft in de oceaan, mag je het Sydney Aquarium in Darling Harbour niet missen!

Dit aquarium beschikt over koraaltuinen en de grootste collectie zeedieren van het land met ruim 11.000 exemplaren van zo'n 650 soorten leven in nagebootste habitat. Zo zie je er haaien, zeehonden, pijlstaartroggen en exotische vissen uit het Great Barrier Reef, en ook de lichtgevende moon jellyfish.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Onderwatergangen

Het meeste spectaculaire van dit aquarium zijn de twee onderwatergangen waarin je het idee krijgt middenin de oceaan te staan! Met klassieke muziek op de achtergrond wordt de ervaring nog mysterieuzer. In het Sydney Auarium is ook een Touch Pool, een kunstmatige poel waar je zeedieren als zee-egels en kokerwormen kunt aanraken. Verder vindt je bij diverse bassins nuttige informatie over de oceaan, het Great Barrier Reef en zaken die het zeemilieu bedreigen.

Het Sydney Aquarium ligt aan de oostkant van de Pyrmont Bridge, in Darling Harbour en is prima vanuit het centrum te voet te bereiken. Maar je kunt ook de monorail nemen en bij Darling Park uitstappen. Ook vertrekken er vanaf Circular Quay verschillende ferries en cruises waar je met een speciaal ticket niet alleen per boot een bezoek brengt aan het Aquarium, maar ook de Sydney Harbour en omgeving te zien krijgt.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors