De 5 meest iconische roadtrips van Australië

De 5 meest iconische roadtrips van Australië

door Maurice Kosterink

Het ene moment scheur je door het droge, rode landschap van de Outback, waar je hier en daar een stuiterende kangoeroe spot. De week erna rijd je uit het bruisende, drukke Melbourne, op weg naar het tropische Darwin. Het is geen geheim dat Australië een divers land is.

Die diversiteit komt vooral tot uiting tijdens een roadtrip door Australië. En daarvan zijn er héél wat in het immense land. Maar welke autowegen zijn nu écht de moeite waard? Geen zorgen. Wij hebben de vijf meest iconische roadtrips door Australië op een rij gezet.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 122 reizen naar Australie

5. Ontdek met de Stuart Highway Australië van noord tot zuid

De Stuart Highway brengt je van het zuidelijke Adelaide helemaal naar het noordelijke Darwin. Zo rijd je vanuit het gematigde klimaat in South Australia met al haar wijngaarden, zoals Barossa Valley, via de droge Outback naar het tropische noorden. Deze roadtrip in Australië duurt minstens twee weken, maar dan zie je naast wijngaarden ook de grootste highlight van het land: Uluru.

4. De wilde rotskust van Victoria zie je met de Great Ocean Road

Ben je meer van de kortere roadtrips door Australië? De Great Ocean Road van Torquay naar Port Fairy duurt maar drie dagen. Maar in die drie dagen bezoek je wel uitgestorven stranden met ruige rotsen van kalksteen, die de kust van Victoria zo typeren. Vergeet daarnaast niet te stoppen bij de Kenneth River, want hier verstoppen koala’s zich in de bomen.

3. De Heritage Drive rijdt dwars door de Australische geschiedenis

De Heritage Drive is een roadtrip tussen twee Australische iconen: Melbourne en Sydney. Maar voor je aankomt in de grootste stad van Australië, maak je een paar stops, waar je meer leert over de geschiedenis. Zo ga je in Bendigo naar een oude goudmijn en in Canberra bezoek je de War Memorial. Wie zei dat Australië geen historie had?

2. Maak een roadtrip over het strand met de 75 mile Highway

De 75 Mile Highway is geen echte snelweg. Eigenlijk is het een strand. Maar het is nog steeds een iconische, Australische roadtrip. Je stapt voor deze tocht in een 4x4 en toert over de stranden van Fraser Island. Onderweg kom je de Maheno Shipwreck en waterpoelen vol met schildpadden tegen. 

Highway 1 is natuur nummer één

Ben jij de allergrootste roadtripfan? Dan is de langste snelweg ter wereld misschien wel de ‘heilige graal’ voor je. De Highway 1 gaat rondom het hele land. Trek daarom minstens drie maanden uit voor deze roadtrip door Australië. In die tijd rijd je langs parels als Perth en Sydney. Voor de natuurliefhebber doe je de watervallen van Kakadu National Park en van de Kimberley aan.

Heb jij de roadtripkriebels gekregen en wil je per direct een roadtrip door Australië plannen? Bekijk dan hier ons reisaanbod en plan jouw eigen iconische roadtrip door Australië.

Fotocredits: Steve

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors