Klimaat Sydney

Klimaat Sydney

Sydney heeft een mediterraan klimaat waardoor de temperatuur meestal aangenaam is. Je kunt deze stad dus het hele jaar door bezoeken. Toch is het weer in Sydney vaak nogal wispelturig en dus lastig te voorspellen.

Over het algemeen kun je in de zomer - van december tot maart - temperaturen verwachten tussen de 20 en 35 graden Celsius. In de maanden januari en februari blijft het ook vaak droog.

Soms worden er temperaturen gemeten boven de 40 graden Celsius en kan het door de hoge vochtigheidsgraad erg warm en klam zijn. Gelukkig beschikt Sydney over genoeg watervertier en parken om af te koelen. In de wintermaanden - van juni tot september - valt er meer regen en is het overdag zo'n 15 graden Celsius.

Gelukkig zijn er genoeg bezienswaardigheden die niet afhankelijk zijn van dit wisselvallige weer. En door het zachte klimaat is af en toe een regenbuitje niet zo erg.

Een onbezorgde reis begint zo

Ga jij ook bijna op reis? Dan zijn je voorbereidingen vast al in volle gang: routes uitzoeken, hotelletjes spotten en bezienswaardigheden uitzoeken. Waar je ook naartoe gaat, je vakantie begint al met een hoop voorpret. En als je dan toch bezig bent met plannen, zoek dan ook gelijk je praktische zaken als visum, verzekeringen en tips over veiligheid uit. Hoe je dat doet? Met de reisadviezen op het gebied van veiligheid van het ministerie van Buitenlandse Zaken. Of op MyTravelPlanner, waar je alle praktische informatie vindt in een handige to-do-lijst. Zo hoef je tijdens je reis écht alleen nog maar te genieten!

Like deze pagina

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors