Vreemde situaties die je tegenkomt in Australië

Vreemde situaties die je tegenkomt in Australië

door Getaway Travel

Het vliegtuig komt met een schok op de landingsbaan. Bij de bagageband wacht je geduldig tot je koffer eindelijk naar je toekomt. Eindelijk is het zover. Je bent he-le-maal klaar voor je rondreis door Australië. Toch?

Tijdens je rondreis door Australië stuit je snel op tegenstrijdigheden met Nederland. Deze verwarrende dingen leiden soms tot hilarische situaties. Natuurlijk weet je al dat ze in Australië links rijden, een volledig eigen taaltje hebben ontwikkeld en niet bang zijn voor de enge beesten die in dit land leven. Maar de Ozzies houden er nog wat bijzondere gewoontes op na. Wij hebben er zes op een rijtje gezet.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

1. ‘How are you’

Wanneer je je bagage eindelijk weer in handen hebt, stap je in de taxi naar Sydney. De buschauffeur stelt je dan ongetwijfeld de vraag ‘how are you?’. Begin nu niet gelijk een heel verslag over de krijsende baby of de snurkende man in het vliegtuig te vertellen. In Australië wordt deze zin namelijk voornamelijk gebruikt als groet. Een simpele ‘good, how are you?’, voldoet al als antwoord.

2. Links, links, links

Nadat je bent bijgekomen van je reis, is het tijd om Sydney te ontdekken. Gelijk stuit je op een enorm winkelcentrum in het Central Business District. Shoppen is natuurlijk niet zo moeilijk, maar naar de winkel komen, is voor sommigen een probleem. Maak geen beginnersfout en pak bij de roltrap gelijk degene aan de linkerkant. Zo sta je niet voor schut wanneer je onderaan de treden op de grond ligt.

3. De plaatsnamen

Je struint verder door de stad en wandelt door Hyde Park richting de wijk Woolloomooloo. Woeloe-wattie? De Ozzies geven hun wijken en plaatsen soms wel heel bijzondere namen. Wat dacht je van Wollongong, Wagga Wagga, Wee Waa en Moolooloo?   

Nee, de Australiërs hebben niet hun fantasie op hol laten lopen. Deze namen stammen allemaal uit de Aboriginal-taal.  

4. Thongs

Tijd om de Australische kust te verkennen. Vanuit het centrum van Sydney pak je de metro naar Bondi Junction en loop je verder naar Bondi Beach. Kijk op dit wereldberoemde strand niet beledigd om wanneer iemand tegen je zegt dat je ‘nice thongs’ hebt. Hiermee bedoelt diegene niet je ondergoed, maar gewoon je teenslippers. Wanneer je het woord ‘flipflops’ gebruikt, kijken de Ozzies je dan ook afkeurend aan.

5. Overal bieten

Na een hele dag sightseeing en zwemmen heb je vast trek gekregen. Je verplaatst jezelf richting Darlinghurst voor een lekkere burger. Wanneer je deze snack eindelijk in handen hebt, merk je dat er een heel eigenaardig ingrediënt op je broodje zit: rode biet. De Australiërs zijn groot fan van deze groente. Ze stoppen het dan ook in elk gerecht. Van broodjes en salades tot soep en risotto.

6. Een biertje bestellen

Je sluit je dag af in een bar in Kings Cross. Bij de bar bestel je een pint Carlton Draught. Maar wanneer je afrekent, blijkt dit toch meer te zijn dan had verwacht. In Australië hanteren ze namelijk hele andere maten dan in Nederland. Zo is een pint in Australië 570 milliliter. Om het nog een stukje moeilijker te maken, heeft een pint in de staat South Australia een inhoud van 450 milliliter. Maar dit heet in de rest van het land weer een ‘schooner’. Snap jij het nog?

Denk jij dat je klaar bent voor een avontuur in Australië? Bekijk dan alle reizen naar dit bijzondere land.

Fotocredits: Richard | DounWagner T. Cassimiro ‘Aranha’

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors