Lord Howe Island

Lord Howe Island

door Getaway Travel

Ben je op zoek bent naar onbedorven paradijs in the middle of nowhere? Lord Howe Island is dan de ideale plek! Op zo'n zeshonderd kilometer ten noordoosten van Sydney ligt dit ecologische, tropische eiland dat voor velen nog onontdekt gebied is.

Het is met zijn elf kilometer lang en slechts twee kilometer breed niet groot, maar erg indrukwekkend. Dankzij de geïsoleerde ligging leeft er een unieke flora en fauna en is het meeste ervan onaangetast.

ZELF NAAR New South Wales?

Bekijk alle 77 reizen naar New South Wales

Snorkelen en duiken

Op Lord Howe Island vind je verder prachtige zandstranden, palmbossen, negentig soorten koraalriffen, vele soorten tropische vogels en in het blauwe water van de eilandlagune leven meer dan vijfhonderd vissoorten. Het is een van de mooiste plekken van Australië om te snorkelen en te duiken.

De hoge pieken en de lagere verspreide heuvels zijn ontstaan door vulkanische activiteit en vormen door het unieke evolutionaire proces een indrukwekkend landschap dat op de Werelderfgoedlijst is te vinden. Je kunt er tevens geweldige wandelingen maken naar de twee bergen die op het kleine eiland liggen. Het uitzicht is fenomenaal!

Kleinschalig

Veel bezoekers zul je niet tegenkomen op Lord Howe Island want er mogen er slechts vierhonderd bezoekers tegelijk komen. Ondanks dit lage aantal zijn er verschillende accommodatiemogelijkheden die lekker kleinschalig zijn.

Je moet er wel wat voor over hebben om er te komen. Natuurlijk kun je zelf met de boot, maar dan is zeshonderd kilometer aardig ver weg. Met QantasLink vlieg je in nog geen twee uur vanuit Sydney en Brisbane naar dit paradijsje. Voor een los ticket zul je wel enkele honderden dollars moeten neertellen. Wat goedkoper ben je uit wanneer je een package deal boekt, dus inclusief accommodatie.

Reizen New South Wales

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors