Paddington

Paddington

door Getaway Travel

Weggestopt tussen de heuvels van Sydney ligt een klein stukje Europa. De stadsdeeltjes Paddington, Rosalie en Milton vormen met hun unieke bars en aparte boetiekjes een knus hoekje van Sydney dat door de gezellige kleinschaligheid Europees aanvoelt.

Paddington is een gezellige wijk om heerlijk in te wandelen en te winkelen. De sfeervolle straten met Victoriaanse huizen vormen een stadje op zich en geven je het gevoel even weg te zijn uit de hectische stad.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 72 reizen naar Sydney

Levendig Oxford Street

De wijk Paddington heeft een schat aan hippe winkels, galeries, kroegen en restaurants, met name in Oxford Street. Hier staat ook de legerbasis Victoria Barracks; een bijzonder complex dat dateert uit 1841 en nog steeds gebruikt wordt. Een aanrader is de Paddington Bazaar op zaterdag, halverwege Oxford Street. Dit wordt vaak de kleurrijkste markt van Sydney genoemd door het diverse aanbod van waren. Of je nu op zoek bent naar nieuwe schoenen, behoefte hebt aan een oosterse massage of zin in een biologische banaan; grote kans dat de Paddington Bazaar uitkomst biedt.

Genieten in Centennial Park

Aan het einde van Oxford Street ligt het mooie Centennial Park. Ter gelegenheid van het eeuwfeest van de Australische kolonie in 1888 werd dit park aangelegd voor 'het genot van de inwoners van New South Wales'.
En genieten kun je er op zo'n 220 hectare, onder meer van de vele rozentuinen en siervijvers. Je kunt er ook hardlopen, paardrijden, fietsen en skaten.

Paddington ligt in het oosten van Sydney vlakbij het centrum. Er gaan bij Circular Quay en Central Station diverse bussen richting Paddington en je kunt het beste uitstappen bij Oxford of Elizabeth Street.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors