Nimbin

Nimbin

door Getaway Travel

Nimbin, zeventig kilometer ten westen van Byron Bay, is het Australische mekka voor hippies en voor mensen die van een jointje houden. 'It is as if a smoky avenue of Amsterdam has been placed in the middle of the mountains behind frontier-style building facades...,' vatte schrijver Austin Pick het dorp ooit treffend samen.

Aquarius festival

Nimbin 'ontstond' toen studenten, hippies en alternatievelingen rond het piepkleine dorpje bleven hangen na het Aquarius festival in 1973. Zij vormden communes, waarin zij geheel in de flowerpowergedachte samenleven.

ZELF NAAR New South Wales?

Bekijk alle 74 reizen naar New South Wales

Nimbin zelf telt slechts 350 inwoners. De communes bevinden zich op het platteland eromheen. In totaal wonen er in de regio zo'n drieduizend mensen. In het hele gebied wordt openlijk cannabis verbouwd, verkocht en gerookt. Dit neemt niet weg dat wiet officieel verboden is in Australië.

Legalisering

De inwoners van Nimbin protesteren elk jaar voor de legalisering van hun favoriete genotsmiddelen. Zij krijgen daarbij overweldigende steun uit de rest van het land. Elk eerste weekend van mei reizen duizenden mensen uit heel Australië af naar Nimbin om daar deel te nemen aan het protestfestival MardiGrass. Als je als toerist de kans hebt hierbij aanwezig te zijn, moet je dat zeker doen. Vanzelfsprekend moet je dan wel een blowtje hier en daar kunnen verdagen, net als een stevige portie hippiekunst.

De politie treedt de laatste tijd overigens harder op tegen de vrije handel in softdrugs. Na het laatste MardiGrass festival in 2008 werden acht mensen gearresteerd en werden enkele verkapte coffeeshops gesloten.

Reizen New South Wales

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors