Jenolan Caves

Jenolan Caves

door Getaway Travel

De Jenolan Caves behoren tot één van de meest uitgebreide en complexe grotten ter wereld. Bovendien zijn dit de oudste grotten ter wereld die open zijn voor publiek! 'Binoomea', oftewel 'Dark Places', is de naam die de Aboriginals aan de grotten hebben gegeven.

De kalkstenen grotten werden zo'n vierhonderd jaar geleden gevormd en zijn nu een van de bekendste van Australië.

ZELF NAAR Jenolan Caves?

Bekijk alle 1 reizen naar Jenolan Caves

Cave tours

Jong en oud, avontuurlijk en iets minder avontuurlijk, voor iedereen is hier iets te doen. Tien grotten zijn open voor tours, de vele andere grotten blijven in het duister gehuld. De grotten kunnen bezocht worden met een cave-tour, geleid door een gids.

Spannender is één van de 'adventure tours'. Tijdens zo'n tour ontdek je de grotten zoals ze voor het eerst ontdekt werden: je draagt een overall en een helm met een mijnwerkerslamp en kruipt, glijdt en klimt door het grottenstelsel. 'Theme tours' leggen de nadruk op speciale aspecten van de grotten, zoals de spannende 'Ghost Tour' met allerlei mysterieuze verschijningen in de grotten als thema.

Fossielen

De Jenolan Caves zijn ontstaan uit een 'hub', oftewel een centraal punt. Dit centrale punt is de Grand Arc: een grote natuurlijke tunnel. Het meest toegankelijk voor toeristen is de Imperial Cave. In deze grot zijn tekenen van fossielen gevonden. Populair is de Lucas Cave. Deze bestaat uit meerdere grote en vooral hoge ruimtes die zorgen voor een goede akoestiek. Eén van de ruimtes, de Cathedral, is wel vijftig meter hoog! Vandaar dat hier regelmatig concerten en bruiloften plaatsvinden.

Eten en overnachten

De Jenolan Caves bevinden zich in het zuiden van het park. De grotten zijn een grote trekpleister van het Kanangra Boyd National Park en worden jaarlijks door meer dan 250.000 mensen bezocht. Na een bezoek aan de grotten kun je hier ook eten en overnachten.

Bijvoorbeeld in het romantische Jenolan Caves House. Er hangt hier een beetje een sfeer van vergane glorie. Dit is ook niet zo gek, want het hotel is gebouwd in 1898 en was vooral in de jaren twintig een populaire bestemming voor huwelijksreizen. Hier slapen in een kingsize bed voelt dan ook een beetje magisch. Andere accommodaties zijn de goedkopere Mountain Lodge en het hostel Gatehouse.

Reizen Jenolan Caves

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors