Powerhouse Museum

Powerhouse Museum

door Getaway Travel

Het Powerhouse Museum is een van de leukste musea van Sydney en een absolute aanrader om te bezoeken. Het is gevestigd, zoals de naam van het museum je al doet vermoeden, in een voormalige elektriciteitscentrale uit 1902 aan de rand van Darling Harbour.

Interactieve tentoonstellingen

Het wonderlijke gebouw is op zichzelf al een bezoekje waard. Na een ingrijpende verbouwing in 1988 heeft het museum een transformatie doorgemaakt. Met diverse exposities van uitzonderlijke maar ook alledaagse uitvindingen en prestaties van Australische bodem onderscheidt het museum zich van de rest. Je kunt je er met gemak uren vermaken met (interactieve) tentoonstellingen over Australische kunst, mode, sociologie en technologie.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Kings Cinema en jeugd

Bijzonder is de Kings Cinema op de derde verdieping. Een klein art deco zaaltje, waar oude films je terugbrengen naar het Sydney van de jaren dertig. Het Powerhouse Museum is ook erg leuk voor kinderen. Speciaal voor hen worden er rondleidingen gegeven en zijn er tentoonstellingen waar actief aan deelgenomen kan worden.

Het Powerhouse Museum op Harris Street ligt in de wijk Ultimo, tegen Darling Harbour en het centrum van Sydney aan. Je kunt er makkelijk heen lopen maar de Monorail stopt er ook vlakbij, bij halte Haymarket.

Op de website van  Powerhouse Museum vind je meer over de kings cinema en andere praktische informatie.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors