Jervis Bay
-
- Algemene ervaring
- Beziens­waardigheden
- Locals
- Restaurants
- Veiligheid
- Stranden

Jervis Bay

door Getaway Travel

Jervis Bay is een van de hoofdattracties van de schitterende South Coast. Op nog geen drie uur rijden van Sydney vind je een paar van de witste stranden van Australië!

Hyams beach heeft er een prijs voor gewonnen. Er is heerlijk helder water en er zijn mooie nationale parken met steile rotspartijen. En wat dacht je van kangoeroes op het strand? Het is de ideale eerste stop op de route van Sydney naar Melbourne.

ZELF NAAR Jervis Bay?

Bekijk alle 5 reizen naar Jervis Bay

De baai

Jervis Bay is de naam van de grote baai waarin diverse kleine plaatsjes liggen als Huskisson, Vicentia en Jervis Bay Village. Van oudsher werden in de regio schepen gebouwd maar toerisme leek de locals toch een leukere business.

Huskisson is het grootste plaatsje met accommodatie, een haventje, restaurants en een of twee pubs. 'Groot' moet je niet al te letterlijk opvatten want het is allemaal nog erg kleinschalig en daardoor juist leuk. Als je van sport, bier en vlees houdt kun je terecht in de 'wereldberoemde' Husky pub. Als je van modern Australische cuisine (Mod Oz) houdt, is het restaurant Seagrass een tip.

Hotpsot

Je zou jezelf wel drie weken in Jervis Bay kunnen vermaken: walvissen, dolfijnen, nationale parken, bounty stranden, zeilen, restaurants, vissen, kayakken, paardrijden en zelfs een emoe farm. Let wel op: in de zomermaanden dien je accommodatie vrij ver van te voren te boeken want de Australiërs zelf hebben Jervis Bay ook ontdekt. Als je met eigen vervoer van Jervis Bay naar Sydney of vice versa reist, is het leuk om via Kangaroo Valley te rijden. Dit is een vrij onbekende route waarbij je door een paar leuke dorpjes en national parks rijdt.

Dolfijnen en walvissen

Een grote groep dolfijnen woont in de baai dus kijk niet gek op als je er eentje tegenkomt. Jervis Bay is ook een van de mooiste plekken in Australië om walvissen te spotten. Hiervoor kun je het beste een whale watch tour vanuit Huskisson doen die gericht op zoek gaat. Maar je kunt ook zelf een zeilboot huren en lekker gaan varen, wie weet kom je er een tegen. Pas op, ze zijn groot en doen aan 'tail slapping'!

De dolfijnen zijn er het hele jaar, de walvissen van mei tot medio november. De beste maanden zijn eind juni/begin juli en begin oktober tot en met begin november. Een dolfijn spot tour met Dolphin Watch Cruises is van harte aan te raden. Check Jervis Bay Whales voor de walvis spot tours.

Reizen Jervis Bay

Meer Jervis Bay

Reviews Jervis Bay

Jervis Bay met de Crazy kids (bezocht in februari 2018)

Review geschreven door Elise Heidema op 20 december 2018

Het mooie Jervis Bay is een must. Mooie stranden, wandelingen, kleine plaatsjes waar je heerlijk kan eten. En natuurlijk een heel mooi uitzicht!! Wanneer je de coastal walk doet kom je langs mooie stranden waar je even kan uitrusten of afkoeling kan vinden in het heldere water. Neem wel wat water mee!!

Ultieme tip: Wright beach bij zonsondergang. De kleuren zijn fenomenaal!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors