Royal Botanic Gardens en The Domain

Royal Botanic Gardens en The Domain

door Getaway Travel

Om even de hectiek van de stad te ontvluchten, kun je naast het drukke centrum van Sydney relaxen in de Botanic Gardens. Deze tuinen werden in 1816 gesticht vormen zij samen met het aangrenzende The Domain het oudste park van Australië, gelegen ten oosten van het Central Business District.

Lunchplek

Wanneer je hier bent lijkt in deze oase van rust de stad mijlenver van je vandaan. Dit is dan ook een favoriete lunchplek van werkend Sydney en in het weekend zul je er veel picknickende gezinnen en andere naar rust hunkerende mensen vinden.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Het prachtige park nodigt je uit om lekker te zonnen, te joggen, te wandelen en te genieten van een schitterend uitzicht op de haven en het Sydney Opera House. Om even af te koelen neem je een duik in de Andrew (Boy) Charlton Pool aan de rand van het park. Ook kun je je plantenkennis uitbreiden door een bezoekje te brengen aan de verschillende aangelegde tuinen zoals de Herb Garden, Palm Grove en de Sydney Tropical Centre.

Uitkijkpunt

Mis Mrs. Macquaries Chair op het uiterste puntje van de tuinen niet. Dit was in het begin van de negentiende eeuw het favoriete uitkijkpunt van Elizabeth Macquarie, vrouw van gouverneur Macquarie en nog steeds is het een goeie plek voor een geweldig uitzicht op de haven en omgeving.

De Royal Botanic Gardens en The Domain liggen aan Macquarie Street, pal rechts van Central Business District en dus goed beloopbaar vanuit het centrum.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors