National Maritime Museum

National Maritime Museum

door Getaway Travel

In het National Maritime Museum in Darling Harbour kom je alles te weten over de maritieme geschiedenis van Australië. Van Aboriginal kano's, Europese ontdekkingsreizen in de Pacific tot de hedendaagse surfcultuur; Australië is onlosmakelijk verbonden met water.

Maritieme geschiedenis

Het museum behandelt uiteenlopende onderdelen uit de maritieme geschiedenis. Zo ligt er de Vampire, een torpedojager van de Royal Australian uit 1959, maar ook een gammel Vietnamees vluchtelingenbootje. Er zijn diverse exposities. waaronder Navigators - Defining Australia, die je laat zien hoe zeventiende-eeuwse Nederlandse kolonisten Australië aandeden.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Ook kun je een gratis tour met een gids doen die je achter de schermen van het Maritime Heritage Centre voert. Een aanrader is je lunch ook in dit museum te gebruiken vanwege het geweldige uitzicht over de historische vloot van het museum.

Het National Maritime Museum op Murray Street ligt in Darling Harbour en is lopend prima te bereiken vanuit het centrum van Sydney. Je kunt ook de Monorail nemen en uitstappen bij Harbourside.

Op de website van  National Maritime Museum vind je meer over de Maritieme geschiedenis en andere praktische informatie.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors