Surfkamp

Surfkamp

door Getaway Travel

Australië is surfen en surfen is Australië. De sport is zo belangrijk in het land dat hij wel op je to do lijstje moet staan! Maar heb jij nog nooit een board aangeraakt en heb je geen flauw idee waar te beginnen? Dan bieden een paar lesjes uitkomst.

Surf Camp Australia

Een surfkamp is een van de leukste en snelste manieren om kennis te maken met het leven van de Australische dudes en dudettes. Surf Camp Australia is een van de aanbieders in Sydney. Bij deze organisatie kun je kiezen tussen een weekend, een week of een veertiendaagse cursus. Ze garanderen dat je binnen een weekend op je board staat.

ZELF NAAR New South Wales?

Bekijk alle 77 reizen naar New South Wales

Seven Mile Beach

In een volle bus vertrek je van backpackers hangout Scubar naar Seven Mile Beach. Dit strand in het kleine vissersdorpje Genoa staat bekend om de beste golven voor beginners. Het uitzicht vanaf deze enorme strook zand over het naastgelegen groene nationale park is fenomenaal.

De eerste avond leer je je medesurfers kennen en kijk je wat video's van de pro's. Vanavond is het vroeg naar bed, want om zeven uur wacht de oceaan. Maar voor het slapen eerst een wandeling op het strand onder de heldere sterrenhemel.

's Ochtends werk je wat muesli of brood naar binnen. En dan is het tijd om je wetsuit uit te zoeken en te leren hoe die op de juiste manier aan te trekken.

Les één

De oceaan is kalm. De golven bereiken langzaam de kust. Tijdens de eerste les leer je geschikte golven te herkennen en je longboard onder controle te krijgen. Nog best een opgave aangezien de longboards, zoals de naam al doet vermoeden, lang zijn. En een stuk minder handzaam blijken dan de jongens op Bondi Beach doen vermoeden.

De eerste sessie geeft iedereen een kick. De talenten weten zelfs al op hun board te staan. Maar die les volgt nog. En voor de gemiddelde leerling is het vooral genieten van de kracht van het water. Liggen, peddelen, golf komt, nog twee keer peddelen, handen bij je borst, hoofd omhoog, achterste voet in positie, voorste voet in positie en langzaam omhoog komen. Het is even oefenen, maar op het strand weet iedereen te staan. Nu voor het 'echie'.

Het lukt!

In groepjes van twaalf ga je het water in. Twee coaches sturen de groep aan. Met een duw en veel geroep waag je poging nummer één. Het riedeltje onthouden en de balans vinden is nog lastig. Maar na twee uur, heeft de hele groep op zijn board gestaan. Al zijn de meeste er door hun eigen enthousiasme en gejuich ook weer erg snel afgevallen.

Niemand wil het water uit. Maar de honger slaat toe. De geur van net gegrilde hamburgers vult het kamp. Eten, kletsen, boekje lezen, wandeling maken of in het zonnetje liggen. Het is tijd om te relaxen.

Tijdens de lessen zijn er van iedereen foto's en HD-video's gemaakt. De coaches laten ze aan de groep zien. Niet alleen de uitblinkers, maar ook de veelgemaakte foutjes worden uitgebreid besproken. Zo kun je zelf zien waar je aan moet werken.

Party time en surfvirus

Het is alweer tijd voor les twee. Nog een stapje verder: lopen op je board. Ofwel shuffelen. Om je board in balans te houden is het belangrijk dat je beweeglijk bent. Iedereen boekt snel vooruitgang. 's Avonds wacht er een echte Aussie barbecue: hamburgers, worstjes en veel salade. Een sportersmaag is niet snel gevuld. Wie wil kan daarna nog naar de lokale pub voor de beruchte PARTY avond.

De katers zijn aanzienlijk aanwezig op de laatste ochtend, evenals de spierpijn. Maar niets werkt beter dan een vroege surfsessie. Het is niet moeilijk om in het ritme te rollen. Met de praktijklessen die je die middag wachten, heb je alle basis om de rest van je reis, en je leven, zelf het water in te gaan.

En dat ga je zeker doen. Want wanneer je 's ochtends op je plankje in zee dobbert en er een groep dolfijnen om je heen zwemt, besef je dat het Australische surfvirus ook jou te pakken heeft.

Zelf surfen tijdens je rondreis door Australië?

Droom jij er al een tijdje van om met een surfboard door het water te peddelen? Of wil je weleens echt een hoge golf pakken? Wat je surfniveau ook is, Oak Travel organiseert verschillende surfreizen naar Australië. Leer surfen op een surfweekend in Sydney. Ga mee op surfkamp in Byron Bay. Of haal je instructeurdiploma en geef zelf les.

Liever je steentje bijdragen aan de natuur? Bij Oak Travel kan je ook vrijwillig meehelpen aan het behoud van de duinen, oceaan en stranden. Of wat dacht je van een beach clean-up?

Reizen New South Wales

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors