New Year's Eve Sydney Jouw vakantie naar Australië begint hier!
8,7
8,0 Algemene ervaring
9,0 Leuk en mooi
9,0 Prijs-kwaliteit

New Year's Eve Sydney

door Getaway Travel

Naast de kerstdagen wordt er ook op oudejaarsavond en nieuwsjaarsdag flink uitgepakt in Australië. Op 31 december is Sydney the place to be! Wie kent het beroemde vuurwerk vanaf de Harbour Bridge niet?

Terwijl wij hier ons nog aan het voorbereiden zijn met de oliebollen, appelflappen en een feestelijke outfit, ontsteken de Australiërs om 14.00 uur (onze tijd) wellicht het mooiste vuurwerk ter wereld af. Het is in Australië overigens wegens veiligheidsredenen verboden om zelf vuurwerk af te steken. Daar krijg je gelukkig wel deze show boven de Syney Harbour Bridge van de gemeente en sponsors voor terug.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 73 reizen naar Sydney

Aftellen

Het aftellen begint in Sydney al om één uur 's middags met het afgaan van het kanon op Fort Denison. Vanaf dan worden er allerlei luchtshows gehouden en vindt een rookceremonie plaats. Om 21.00 uur is het tijd voor de Family Fireworks speciaal voor de kinderen. Direct daarna begint de Harbour of Light Parade. Zo'n vijftig prachtig verlichte en versierde schepen varen een traject van vijftien kilometer door de haven. Inmiddels hebben zich meer dan een miljoen mensen verzameld in de haven.

Vuurwerk

Middernacht nadert en de spanning loopt op. Dan barst om twaalf uur het mooiste vuurwerk ter wereld los! Het vuurwerk wordt afgestoken vanuit de haven, vanaf gebouwen en natuurlijk vanaf de beroemde Sydney Harbour Bridge. Op de achtergrond van het spectaculaire vuurwerk speelt een soundtrack en kleurt een grote lichtshow de lucht. Ben je er niet zelf bij dan wel via de televisie en het internet want de beelden van het oud en nieuw-spektakel in Sydney gaan de hele wereld over.

De beste spots

Natuurlijk wil je het vuurwerk vanaf een goede spot bekijken. Het hele stuk van de Gladesville Bridge tot aan de Harbour Heads geeft een geweldig uitzicht. Een paar andere mooie plekken zijn Mrs Macquaries Point, Bradley's Head, Simmons Point en het Sydney Opera House.

Voor een goed plekje moet je in ieder geval vroeg in de middag op je stek zitten, want als de uitkijkpunten vol zijn worden ze afgesloten. Helemaal fantastisch is het om met je boot het water op te gaan. Let dan wel goed op de veiligheidsvoorschriften van de marine. Het meenemen van je eigen alcohol rond oud en nieuw is lang niet overal toegestaan in Sydney. Na het vuurwerk worden overal in Sydney feesten gehouden en kan je nog tot in de late uurtjes doorgaan!

Thuisblijvers hoeven trouwens ook niets te missen van de avond. Op het Australische Network Ten worden de hele dag beelden uitgezonden. Via de radio blijf je ook up-to-date met 104.1 FM. Zo kan iedereen getuige zijn van het grootste nieuwjaarsevenement van de wereld.

Reizen Sydney

Reviews New Year's Eve Sydney

Onvergetelijk (bezocht in december 2018)

Review geschreven door Mila Mulder op 07 december 2019

Wij hebben nye gevierd bij blue point reserve. We hadden prachtig uitzicht en ik heb van de hele vuurwerkshow kunnen genieten. Het is een onvergetelijke ervaring, die voor altijd op je netvlies zal staan. Ben je van plan naar Australië te gaan tijdens de jaarsovergang, dan is sydney een must!

Pluspunten New Year's Eve Sydney

 • aardige locals
 • gezelligheid
 • prachtig uitzicht

Minpunten New Year's Eve Sydney

 • veel toeristen
 • druk
Ultieme tip: Blue point reserve
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Cultuurliefhebbers

00:00 in Sydney (bezocht in december 2016)

Review geschreven door Muriël Klavers op 19 november 2017

Een betaalde plek en vroeg in de rij moeten staan om zeker te zijn van de vuurwerkshow. Niet nodig als je Ozzies je tips geven over onbetaalde spots in het mooie Sydney. 1 januari 2017 knallend ingeluid met een prachtig uitzicht over de Harbour en natuurlijk de vuurwerkshow rondom opera house en harbour bridge. Een must see als je in de decembermaanden rondtrekt in Australië!

Pluspunten New Year's Eve Sydney

 • Sfeer
 • Feestjes

Minpunten New Year's Eve Sydney

 • Drukte
 • Kosten
Ultieme tip: Ben op tijd, maar probeer vooral iets anders dan alle toeristen.
Aangeraden voor: Backpackers, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Cultuurliefhebbers

New years eve in Sydney (bezocht in december 2013)

Review geschreven door Anne-Sophie van den Oever op 30 december 2016

's Ochtends vroeg de trein in op weg naar het centrum van Sydney om een goede plek te vinden. Na wat heen en weer geloop hadden we een prachtige plek naast Sydney Opera House! 14 uur hebben we gewacht, maar het was het zo waard! Rond 21:00 uur heb je eerst het kindervuurwerk wat al heel mooi was. Maar het vuurwerk om 00:00 uur was geweldig! Iets wat je gedaan moet hebben! :)

Ultieme tip: Kom op tijd!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
 • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors