Darling Harbour

Darling Harbour

door Getaway Travel

Wil je op een relatief klein gebied op verschillende manieren worden vermaakt, ga dan naar Darling Harbour in het centrum van Sydney. Waar vroeger de haven voor de internationale handel was gevestigd, is nu een fantasievol recreatiegebied met musea, winkelcentra, horeca, parken, het Sydney Aquarium, een casino en een IMAX theater.

Darling Harbour wordt ook wel de favoriete speelplaats van de plaatselijke bewoners genoemd, maar ontvangt ook het grootste aantal haventoeristen ter wereld. Vooral de komst van de kleurrijke Cockle Bay Warf vol eetgelegenheden en hippe clubs zorgt ervoor dat Darling Harbour tegenwoordig een prima plek om 's avonds uit je dak te gaan.

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Festivals

Elk jaar vinden er diverse evenementen en festivals plaats zoals in de Australische winter het Jazz Festival en het Latina Fiesta in de zomer. En elk jaar komen de Sydneysiders op Australia Day, 26 januari, bijeen om te genieten van het vuurwerk. Wil je in Darling Harbour even uit de hectiek terugtrekken, ga dan naar de Chinese Garden. Hoewel deze tuin niet groot is, hangt er een oase van rust en kun je er heerlijk relaxen onder het genot van een kopje Chinese thee.

Monorail

Darling Harbour ligt links tegen het Central Business District aangeplakt en is daarom prima te voet te bereiken, zo'n tien minuten van het stadhuis. Een andere optie is de monorail. Deze heeft drie haltes bij Darling Harbour en brengt je niet alleen binnen mum van tijd van het centrum naar deze haven, maar biedt je ook nog eens een geweldig uitzicht op deze bezienswaardigheid.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors