Tijd en tijdsverschil Australie

Tijd en tijdsverschil Australie

Als je naar Australië reist, hou dan rekening met een flink tijdsverschil. Hoeveel verschil er met Nederland is, hangt af van waar je heen reist. Het land is te verdelen in drie tijdzones.

In West Australië is het zeven uur later dan in Nederland. In Zuid-Australië en Northern Territory is het acht en een half uur later. Tot slot is het in New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria, Tasmanië en Queensland negen uur later.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

De bovenstaande uren verschil gelden voor de winter- of standaardtijd. Als het in Nederland zomertijd is, trek je een uur van het tijdsverschil af. In Australië geldt ook een zomertijd. Deze is echter niet gelijk met onze zomertijd. Als het in Australië zomertijd is, reken je een uur bij het tijdsverschil.

Om het nog ingewikkelder te maken, gelden er in verschillende delen in Australië andere zomertijden. In New South Wales, Australian Capital Territory, Victoria en South Australia duurt de zomertijd van eind oktober tot eind maart. In Tasmanië duurt de zomertijd van begin oktober tot eind maart.

In Northern Territory, West Australië en Queensland is geen zomertijd.

Hou rekening met een jetlag door het grote tijdsverschil. Doe het voor de zekerheid de eerste dag rustig aan. Als je naar het oosten afreist, is het verschil vaak heftiger. Je reist dan tegen de tijd in en mist zo een deel van de dag. Vermoeidheid en desoriëntatie zijn voorbeelden van symptomen die optreden bij een jetlag.

Om dit te voorkomen is het het beste om voor vertrek zo min mogelijk te eten en bij aankomst gelijk aan het dag- en nachtpatroon daar te houden. Ga dus pas slapen als het nacht wordt. Als je een dag rustig aan doet, zal je acclimatiseren en zal de jetlag meevallen.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors