Rondreis door de Red Centre
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Natuur
10,0 Plaatsen
10,0 Wandelingen
10,0 Bereisbaar

Rondreis door de Red Centre

door Willeke van Doorn

Denk je dat de Outback niet meer is dan een uitgestorven woestijn? Think again! Een rondreis door de Red Centre van Australië leidt je naar hoge bergtoppen, imposante rotsformaties en diepe kloven en kraters die duizenden en soms wel miljoenen jaren oud zijn.

Volg de Red Centre Way vanuit Alice Springs naar de Ayers Rock. Met haar immense afmeting en roodoranje kleur is de Uluru hét symbool van Australië. Onderweg passeer je onder meer het West Macdonnell Range National Park en de Kings Canyon in het Watarrka National Park. Na een reis van ruim duizend kilometer cirkel je weer terug naar Alice Springs.

ZELF NAAR Northern Territory?

Bekijk alle 70 reizen naar Northern Territory

Bezienswaardigheden in het Red Centre

Alice Springs in het Northern Territory is de Outbackhoofdstad van Australië én de toegangspoort tot alle bezienswaardigheden in dit geïsoleerde gebied. Maar de stad zelf kent ook een aantal highlights. Bekijk bijvoorbeeld de Aboriginal kunst in het Araluen Arts Centre.

Weleens aan Zuid-Afrika gedacht?

Bekijk alle gebieden in Zuid-Afrika

Rijd daarna het West Macdonnell Range National Park in. Hier volg je de 223 kilometer lange Larapinta Trail, spot je een kangoeroe bij de Simpsons Gap en plons je in het frisse water van de Ellery Creek Big Hole. Voor de zon ondergaat zet je een tent op in dit natuurpark of in het iets verderop gelegen Finke Gorge National Park.

De volgende ochtend reis je naar één van de hoogtepunten van deze rondreis door Australië: de Kings Canyon. Volg de zes kilometer lange Rim Walk rondom de kloof of stap in een helikopter en vlieg over het Watarrka National Park. Onder je ligt de miljoenen jaren oude kloof, de met palmbomen gevulde Garden of Eden en de rotsformatie de Lost City.

Daarna is het eindelijk tijd voor de grote ster van de Red Centre: de Uluru. Wandel rondom de Ayers Rock die met een omtrek van 3,6 kilometer een grote indruk achterlaat. Voordat je weer terug reist naar Alice Springs overnacht je bij een nabijgelegen camping zodat je tijdens zonsondergang de prachtige kleurwisseling van de Uluru meemaakt.

Op de weg terug naar Alice Springs maak je nog een laatste stop bij het Henbury Meteorites Conservation Reserve. Met een snelheid van maar liefst 40.000 kilometer per uur stortte een meteoriet hier duizenden jaren geleden neer. De meteoriet Henbury liet daarbij twaalf gapende kraters achter.

Beste reistijd voor de Red Centre

De Red Centre kent een vrij extreem klimaat. De zomers zijn bloedheet en droog en in de winter kan het 's nachts vriezen. De beste reistijd voor de Outback zijn de maanden maart tot en met mei en oktober en november. Dit is het Australische voor- en najaar.

Trek vijf tot zes dagen uit voor deze ruim duizend kilometer lange roadtrip over de Red Centre Way. In de verschillende nationale parken onderweg mag je vaak kamperen of vind je andere plekken om te overnachten. Zo heb je voldoende tijd om alle hoogtepunten in het rode hart van Australië te zien.

Routebeschrijving

Met een binnenlandse vlucht of The Ghan-trein reis je naar Alice Springs waar je rondreis door de Red Centre van Australië begint. Huur een auto of een 4x4 en rijd door het West Macdonnell Range National Park naar het Finke Gorge National Park en de Kings Canyon in het Watarrka National Park. Ten slotte bezoek je de Uluru voordat je weer terugrijdt naar Alice Springs.

Deze cirkel door de Australische Outback is ongeveer 1.135 kilometer lang. Een deel van de route bestaat uit onverharde wegen die alleen toegankelijk zijn met een 4x4. Reis je met een gewone auto, dan is je route zo'n 1.750 kilometer lang.

Rijd je liever niet zelf door de Red Centre? Bekijk dan alle rondreizen naar de red centre van diverse reisorganisaties!

Fotocredits: Scott Calleja | Potengaround | Murray Foubister

Rondreis door de Red Centre zelf zien? Vraag onafhankelijk advies over je reis

De reisspecialisten van de Australië Desk geven jou onafhankelijk en persoonlijk advies over jouw droomreis naar Australië. Laat gepassioneerde experts voor je zoeken. Meer weten? Bekijk alle voordelen van de Australië Desk!

Like deze pagina

Reizen Northern Territory

Reviews Rondreis door de Red Centre

Onbeschrijfelijk mooi (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Joyce van Dijk op 18 november 2018

Mijn dochter had gewonnen met All You Need Is Love en wij mochten met het tv programma naar Australië vliegen om haar te bezoeken. Ze liet ons de mooiste plekjes zien waaronder Finke Gorge National Park. We hebben zo enorm genoten van onze 11 dagen on de outback van Centraal Australië.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Natuur
10 Plaatsen
10 Wandelingen
10 Bereisbaar
Ultieme tip: Veel zonnebrand op en een hoed. Het is er erg warm.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors