Vervoer Sydney

Vervoer Sydney

Je kunt Sydney prima te voet verkennen en aanvullend gebruik maken van het openbaar vervoer. Met de bus en de trein kom je in het centrum op loopafstand van veel bezienswaardigheden. Ook gaan er treinen en bussen naar de buitenwijken en verder gelegen gebieden. Veerboten bieden je een snelle en prettige verbinding tussen de stad en de verschillende buitenwijken aan de waterkant.

Je kunt in Sydney diverse combinatie- en meerrittenkaarten krijgen. Als je Sydney een paar dagen bezoekt, is een combinatiekaart voor de trein, bus en veerboot vaak het handigst.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

Openbaar vervoer

Taxi's zijn overal te vinden, met name bij de vele taxistandplaatsen en grote hotels.Over het algemeen zijn taxi's in Sydney niet duur. Maar mocht je 's nachts goedkoper gebruik willen maken van het openbaar vervoer, rijden er de hele nacht door Nightride buses.

Een aanrader is de monorail. Met deze ietwat toeristische metrotrein 'doe je de stad' in een kwartier. Elke drie tot vijf minuten vertrekt er een en stopt bij alle bezienswaardigheden in en rond het Central Business District zoals Darling Harbour en de haven van Sydney. Tijdens je rit heb je een mooi uitzicht op de oudere straten van Sydney en de moderne skyline.

Fietsen

Fietsen is toegestaan op alle gewone wegen maar je kunt wel het beste op de fietspaden en rustige wegen blijven. De fiets mag mee op de CityRail-treinen maar kost hetzelfde als het volwassen tarief. Je bent als fietser wel verplicht een helmpje te dragen.

Autorijden in Sydney

Wanneer je met de auto naar Sydney gaat, let er dan op dat het wegennet verwarrend kan zijn, het verkeer druk en het parkeerbeleid is streng. Buitenlanders kunnen overigens met hun eigen rijbewijs een auto rijden, maar moeten deze wel altijd op zak hebben en kunnen aantonen slechts op bezoek te zijn.

Benzine is goedkoop in Sydney maar hoe verder buiten de stad des te hoger de prijzen. Let er op dat in Australië aan de linkerkant van de weg wordt gereden en rechts altijd voorrang heeft. De maximum snelheid in de bebouwde kom is 60 km/u en 100-110 op autosnelwegen.

Auto kopen

Sydney is de populairste plek in Australië om een auto of camper te kopen om verder het land in te reizen. Dat levert een enorme markt van vraag en aanbod op waardoor de keuze groot is. Vaak kun je een deal krijgen waarbij je je gekochte auto aan het einde van je reis weer aan dezelfde dealer kunt verkopen voor dertig tot vrijftig procent van de prijs. Haal op 388 George Street in het Central Business District de Worry Free Guide to Buying a Car voor meer informatie over het kopen en verkopen van auto's in Sydney. Elke donderdag vind je in de Weekly Trading Post een groot gedeelte waarin tweedehands auto's worden geadverteerd.

Auto huren

In Sydney heb je verschillende mogelijkheden om een auto te huren. Grote multinationale verhuurbedrijven als Avis, Budget en Hertz vind je op het vliegveld en in de stad zelf. Om een auto te kunnen huren moet je tenminste 21 jaar oud zijn en je rijbewijs meebrengen. Tarieven lopen uiteen van 55 Australische dollar per dag voor een kleine auto tot 120 dollar voor een 4WD. De prijzen dalen wanneer je voor meerdere dagen een auto huurt.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors