Grampians National Park

Grampians National Park

door Willeke van Doorn

Bergen, kliffen en rotswanden rijzen zomaar uit het niets op in het populaire nationale park The Grampians in het westen van Victoria. Daartussen hoppen kangoeroes vrolijk heen en weer, springen koala's van boom naar boom en kruipen enchidna's.

Dit zeer gevarieerde, oeroude landschap strekt zich van noord naar zuid uit over negentig kilometer. In de lente staan veel bloemen in bloei en verandert het Grampians National Park in een kleurrijke bloemenzee. In The Grampians groeien meer dan achthonderd soorten inheemse plantensoorten. Wandelingen leiden je langs de schitterende MacKenzie Falls en rotstekeningen van Aboriginals van meer dan vijfduizend jaar oud.

MacKenzie Falls

In het Grampians National Park loop je langs indrukwekkende watervallen waar liters water hard naar beneden vallen, zoals de MacKenzie Falls. De vele uitkijkpunten trakteren je op vergezichten over de bergen en rotswanden. Hike naar Reeds Lookout of The Balconies voor de beste panoramische uitzichten over het kleurrijke park.

Even je voeten laten rusten tijdens je wandeling tussen de bergen en kliffen? Neem wat hapjes en drankjes mee en ga picknicken tussen de bergen van The Grampians. Zumstein is een ideale picknickspot naast de MacKenzie River waar kangoeroes om je heen hoppen.

Bergbeklimmen in The Grampians

Als alleen wandelen niet avontuurlijk genoeg is voor je, probeer dan een van de hoge bergen te beklimmen. Ervaren bergbeklimmers leven zich in The Grampians uit op de steile en uitdagende rotsformaties. Vooral Mount Stapylton en Mount Rosea dagen de geoefende bergbeklimmer uit. Eenmaal boven wacht een beloning in de vorm van een schitterend uitzicht over de felgkleurde bloemenzee in het nationale park.

Na je klim daal je weer af naar beneden door te abseilen van een van de rotsformaties in The Grampians. Verschillende reisorganisaties in het Grampians National Park bieden lessen en tours aan voor zowel beginners als gevorderden.

Bereikbaarheid Grampians

Grampians National Park ligt in het westen van Victoria op 260 kilometer van Melbourne. Het park is te bereiken via de A8 en de B160. Volg dan Stawell of Dunkeld en vervolgens Halls Gap. Vanuit Melbourne rijd je in drie uur naar Halls Gap.

Het National Park is ook bereikbaar via het openbaar vervoer. Neem vanuit Melbourne of Adelaide de trein of bus naar Stawell, Horsham of Ararat. Daar stap je vervolgens op een lokale bus stapt richting het park.

Grampians National Park staat bekend om haar kleurrijke bloemenzee in de lente. Met name oktober is een goede maand om naar het park af te reizen wanneer alle bloemen in bloei staan en het park verandert in een indrukwekkend kleurrijk spektakel.

Like deze pagina

Reizen Grampians National Park

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors