Newcastle

Newcastle

door Getaway Travel

De van oorsprong arbeidersstad beschikt over een enorme haven waar nog steeds actief gebruik van wordt gemaakt. Maandenlang liggen mammoettankers geduldig aan de horizon te wachten totdat ze de haven in mogen om voornamelijk kolen te laden en deze vervolgens wereldwijd te verschepen.

Arbeidersstad

Niet alleen aan de vele industrie is te zien dat Newcastle een arbeidersstad is, maar ook na zessen in de plaatselijke pubs. Nog in hun werkkleding, korte broek, werkschoenen en tot op de kuiten opgetrokken sportsokken, staan de locals hun dag te bespreken. Het bier vloeit en de televisies met aussie football, paarden - en hondenraces staan continu aan voor de mannen.

ZELF NAAR Newcastle?

Bekijk alle 1 reizen naar Newcastle

De stad ligt ongeveer tweehonderd kilometer ten noorden van Sydney, uitgestrekt over een oppervlakte ter grootte van de provincie Utrecht.

Stranden

Eigenlijk is Newcastle vooral bekend in New South Wales om haar uitgestrekte zandstranden. Naast Cooks Hill zijn Nobbys Beach, Merewether en Newcastle Beach uitgesproken plekken om te zonnen en zwemmen. Surfen is een niet te missen onderdeel van de Australische cultuur. De mooie stranden bij Newcastle zorgen ook hier voor een relaxte surfvibe.

Voor beginners is Nobbys Beach een uitstekende plek om het te leren. Mocht je je 'left-of right hander' al onder de knie hebben, dan kun je het proberen in de enorme golven van Cooks Hill of Merewether. Maar genieten van het uitzicht en kijken naar de surfdudes is ook mogelijk bij 'Swell' in Merewether waar je de heerlijkste fruitcocktails en bananenbroodjes krijgt voorgeschoteld.

Uitgaansleven

Naast de tientallen 'oude mannen' pubs, is er ook genoeg te doen voor jongeren en studenten. Newcastle beschikt over een gigantisch universitair complex aan de rand van de stad. Veel jongeren uit de omgeving gaan na high school op kamers in Newcastle centre. Van M-Bar, waar dance muziek tot in de late uren klinkt, tot aan de Irish pub Finnigans waar gedanst wordt op live muziek: Newcastle bruist! De meeste studenten kroegen bevinden zich in de 'main street' Darby Street.

Winkelen en restaurants

Newcastle wordt steeds multicultureler en hipper en Darby Street is het kloppend hart van deze ontwikkelingen. Met zijn vele restaurants en winkels is het uitstekend vertoeven voor een dagje hip shoppen en lunchen in trendy restaurantjes. En mocht het allemaal te warm worden, dan zit je binnen vijftien minuten lopen op Cooks Hill, een van de prachtige stranden van Newcastle.

Ondanks de grauwe reputatie dat deze stad heeft in Australië, is het de moeite waard er eens een kijkje te nemen. Het is een ware Australische cultuur in een jong hip jasje.

Reizen Newcastle

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors