Red het Great Barrier Reef door bier te drinken

Red het Great Barrier Reef door bier te drinken

door Maxime van der Laarse

27 oktober 2016

Bier drinken en tegelijkertijd het Great Barrier Reef redden. Dat is de wens van The Good Beer Company. En deze droom wordt maandag 31 oktober werkelijkheid, als het bedrijf haar bierlijn Great Barrier Beer lanceert in Queensland.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 5 reizen naar Australie

In december 2015 startte de initiatiefnemers, waaronder James Grugeon, een crowdfundingactie met het doel om bier te produceren dat bijdraagt aan het herstel van het milieu en het klimaat. De actie werd een succes en resulteerde in het brouwen van een milieubewust biertje, waarvan vijftig procent van de opbrengst naar de Australian Marine Conservation Society gaat. Deze organisatie zet zich in voor het Great Barrier Reef door het oprichten van mariene reservaten, het herstellen van beschadigde riffen en het creëren van duurzame visserij.

De Great Barrier Beer-lijn bestaat uit drie verschillende smaken: kölsch, cider en blond. De lijn is alleen nog maar verkrijgbaar in Queensland, vlakbij het rif. De eigenaren hopen dat het merk zich volgend jaar verder verspreidt, naar onder andere Sydney en Melbourne.

Het bedreigde Great Barrier Reef

Het Great Barrier Reef is het op drie na grootste mariene gebied ter wereld en bevat veel biodiversiteit. Helaas is het rif in gevaar door overbevissing en vervuiling. Volgens onderzoekers zal het levende organisme binnen vijf jaar terminaal zijn mits we nu actie ondernemen.

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors