Kata Tjuta (The Olgas)
10,0
10,0 Algemene ervaring
10,0 Mooi
10,0 Bereikbaarheid
10,0 Wildlife

Kata Tjuta (The Olgas)

door Getaway Travel

Ten westen van de Uluru in het Uluru-Kata Tjuta National Park liggen de spectaculaire Kata Tjuta of The Olgas, middenin de Red Centre van Australië. Kata Tjuta, dat 'veel hoofden' in een Aboriginal taal betekent, zijn een grote groep ronde monolieten. Hoewel deze minder bekend zijn dan de Uluru, ze zijn zeker niet minder indrukwekkend!

Diepe kloven en valleien

De hoogste rots is de Mount Olga die met zijn 546 meter wel 200 meter hoger is dan de Uluru. Ooit was deze groep één gigantisch grote monoliet, maar door erosie is hij afgesleten tot 36 rotspunten met diepe kloven en valleien. Tijdens zonsop- en zonsondergang is het uitzicht hierop werkelijk onvergetelijk en een van de meest indrukwekkende natuurlijke verschijnselen.

ZELF NAAR Kata Tjuta (The Olgas)?

Bekijk alle 19 reizen naar Kata Tjuta (The Olgas)

Evenals de Uluru zijn de Kata Tjuta van groot religieus belang voor de Anangu, een Aboriginalstam. Er zijn hierover minder verhalen bekend aangezien veel hiervan alleen bekend zijn bij ingewijde mannen.

Wandelingen

Vanwege de heilige betekenis van de rotsen is het oostelijke gedeelte van de rotsgroep niet toegankelijk voor toeristen. De rest is wel te voet te bereiken en er zijn verschillende wandelingen uitgezet. Ook de luchtvaart erkent het belang van de rotsen voor de Aboriginals want er mag niet overheen worden gevlogen.

De Valley of the Winds Walk is daarvan de absolute aanrader. Deze is zeven kilometer en duurt ongeveer twee uur en voert je langs de diepe kloven en valleien en een unieke mogelijkheid om deze bizarre natuurwonderen van dichterbij te bekijken.

De route kent een aantal steile rotsen waar je tegenop moet klimmen, maar dit is prima te doen wanneer je wat stevige schoenen aantrekt. Een enorm goede conditie is niet nodig maar wel veel lef.

Reizen Kata Tjuta (The Olgas)

Meer Kata Tjuta (The Olgas)

Reviews Kata Tjuta (The Olgas)

Het totale genieten in The Outback (bezocht in december 2017)

Review geschreven door Hans Pller op 29 december 2017

Tijdens onze rondreis door Australië kwamen we onder andere in The Outback en maakten we prachtige wandelingen door schitterende natuurgebieden, zoals Kings Canyon, Kata Tjuta ( The Olga’s) en de adembenemende tocht rond Uluru (Ayers Rock). Een werkelijk prachtige ervaring, die we voor altijd hebben opgeslagen in onze herinneringen. Een must voor iedere bezoeker van Australië!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Mooi
10 Bereikbaarheid
10 Wildlife

Pluspunten Kata Tjuta (The Olgas)

  • Adembenemende natuurgebieden
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Avonturiers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

De mystieke droom van de mannen (bezocht in juni 2013)

Review geschreven door Nathalie Beersma op 31 mei 2017

Het is dag drie en tijd voor highlight drie. De 'droom van de mannen’, Kata Tjuta, bestaat uit 36 koepelvormige rotsen en betekent dan ook 'vele hoofden’ in de Aboriginaltaal. Ook de Valley of the
Winds maakt zijn naam waar. De wind geeft me een stevige begroeting. Ik voel de geesten. Ze lijken me toe te fluisteren. Na de afdaling en de vallei volgt weer de klim. De feloranje rotsen en daarboven de felblauwe lucht zijn een plaatje. Ook vandaag is me perfect weer gegeven. Het is midden in de winter,
maar beter dan de Nederlandse zomer. Ik krijg het zowaar warm. De plekken waar de Aboriginals
ceremonies houden, brengen deze plek tot leven. Een flinke klim recht tegen de koepel op wordt beloond met een schilderachtig uitzicht tussen twee rotsen door. Even verderop eindigt een riviertje bij een waterval en mondt uit in een kleine waterpoel. Dit water neemt je zonden weg en zorgt ervoor dat je als een beter mens The Olgas verlaat.

Pluspunten Kata Tjuta (The Olgas)

  • bijzondere rotsformaties

Minpunten Kata Tjuta (The Olgas)

  • flinke wandeling in mogelijke hoge temperaturen
Ultieme tip: Het uitzicht na het doorkruisen van de vallei, bovenop één van de koepels, is fantastisch!
Aangeraden voor: Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors