Nationale parken Australië

Nationale parken Australië

door Getaway Travel

De overweldigend mooie natuur is voor veel toeristen een reden om naar het verre Down Under te reizen. Dankzij de langdurige afzondering van het vasteland hebben de flora en fauna zich op een unieke manier ontwikkeld. Om deze bijzondere natuurgebieden te beschermen zijn ze door de regering in Australië benoemd tot nationale parken.

Er liggen meer dan vijfhonderd nationale parken in Australië met een gezamenlijke oppervlakte van miljoenen hectares. Bezoek dennenbossen in het Bunya National Park, skipistes in het Ben Lomond National Park, kalkstenen pilaren in het Nambung National Park en watervallen in het Litchfield National Park. Beleef de indrukwekkende natuur in de nationale parken van Australië.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

Australië: de mooiste nationale parken

In het centrum van Australie vind je nationale parken met adembenemende rode landschappen. In het Uluru-Kata Tjuta National Park vind je de gelijknamige Uluru en Kata Tjuta, de meest bekende rotsformaties Down Under.

Een ander hoogtepunt is het Kakadu National Park in Northern Territory. Dit is een van de meest bijzondere nationale parken in Australië en staat dankzij haar enorme biodiversiteit en grote culturele waarde op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

De wilde natuur van Australië

Het land is zo groot dat het onmogelijk is om alle mooie plekjes tijdens een reis te zien. Plan jouw reis goed, zodat je onbezorgd de natuur van Australië kan verkennen. Tijdens een rondreis maak je kennis met de gevarieerde landschappen in de nationale parken van Australië.

Ten westen van Sydney beklim je rotsen en ravijnen in de Blue Mountains. Nabij Cairns bezoek je het Daintree National Park, het oudste regenwoud van Australië. En in Western Australia ga je in een 4WD op avontuur in het Karijini National Park. Ontdek de natuur van Australië tijdens jouw reis!

Ongerepte stranden in Australië

Strandliefhebbers kunnen terecht bij de ongerepte stranden van Australië. Langs de zuidkust van Queensland ligt het zandeiland Fraser Island, waar je de witste stranden van Australië ziet.

Andere nationale parken langs de kust zijn Lincoln National Park, waar je vanaf ruige kliffen uitzicht hebt op een prachtige turqoise baai. En Wilsons Promontory National Park, waar je kunt vissen, zwemmen en duiken.

Nationale parken Australië

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors