Lopen Australiërs altijd op blote voeten?

Lopen Australiërs altijd op blote voeten?

door Kimberly Hermans

Nee, lang niet alle Aussies lopen áltijd en overal rond op blote voeten. Maar het klopt wel dat er op veel plekken in Australië op blote voeten wordt geleefd. Vooral in steden aan de kust. In Brisbane of Sydney halen Aussies bijvoorbeeld gerust een koffietje op blote voeten. Ze zeggen dat ze op blote voeten beter kunnen ‘aarden’ en ervaren een gevoel van ultieme vrijheid, omdat er geen laagje tussen hen en de grond zit. 

Op andere plekken is het niet geaccepteerd om zonder schoenen binnen te komen, zoals in een kantoor. En soms is het ook gewoon onhandig. Op een strand wandel je makkelijk rond op je blote voeten, maar blootsvoets een berg beklimmen is iets anders. Ookal zijn er mensen die erbij zweren…

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

In Australië schijnt ook vaker het zonnetje in vergelijking met Nederland. Als wij hier zonder schoenen naar buiten gaan, kleuren onze tenen binnen de kortste keren blauw. Dus als je binnenkort iemand boodschappen ziet doen op blote voeten, is het misschien wel een Aussie die zijn ‘laid-back’-levensstijl omarmt. 

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors