Northern Beaches

Northern Beaches

door Getaway Travel

Ben je in Sydney en heb je genoeg van het drukke centrum en het overvolle Bondi Beach? Neem de bus, of nog sneller, een jet richting de Northern Beaches.

Deze 22 stranden vind je ten noordoosten van Sydney. Ze strekken zich uit van Manly tot Palm Beach over een lengte van dertig kilometer. Curl Curl Beach, Avalon en Mona Vale zijn een paar van de pareltjes die het bezoeken waard zijn. Het ultieme relaxen kan hier beginnen.

ZELF NAAR Northern Beaches?

Bekijk alle 17 reizen naar Northern Beaches

Avontuur

De Northern Beaches bieden daarnaast genoeg avontuur. Surfen, kajakken, zeilen, duiken en tochtjes maken met een speedboot bijvoorbeeld. Watersport is hier echt onderdeel van het leven. Wil je meer natuur zien? Het gebied heeft drie prachtige nationale parken: Ku-Ring-Gai Chase, Brisbane Waters en Dharug National Park. Het eerste park ligt op slechts 24 kilometer van Sydney maar het voelt alsof je veel verder weg bent van het drukke stadse leven. Hier wandel je urenlang door de onbedorven natuur waar veel wildlife leeft.

Cultuur

Voor meer cultuur ga je onder andere naar de vuurtoren op Barrenjoey Head en het Quarantine Station in Manly. Bij de laatste kun je een rondleiding krijgen en kom je meer te weten over bijzondere geschiedenis van deze quarantaine. Hier werden tot 1984 passagiers van het buitenland opgevangen die (mogelijk) een besmettelijke ziekte hadden. Maar nu kun je er veilig zonder beschermende outfit rondwandelen!

Surfen

Surffanaat? Dan zijn de Nortern Beaches helemaal jouw bestemming. Langs de hele kust bevindt zich alles wat met surfen te maken heeft: surfscholen, surfwedstrijden, geweldige golven en natuurlijk surfers. Of je nu een beginneling bent of een fanatieke professional, iedereen kan hier de golven op.

Volgens de pro's is het surfen vooral goed bij Whale Beach, Newport Beach, Dee Why en Avalon. Vooral in de zomer en de herfst is de temperatuur ideaal en zijn de golven hoog; tussen de anderhalf en twee meter. Bovendien is het hier een stuk rustiger dan bij het beroemde Bondi Beach in Sydney.

Accommodatie

Ben je op zoek naar een leuke accommodatie bij de Northern Beaches? In Palm Beach zijn de appartementen van Iluka Resort een goede, betaalbare optie. Een andere tip is The Pittwater Bed & Breakfast. Deze mooie B&B ligt iets zuidelijker, bij Avalon.

Reizen Northern Beaches

Meer Northern Beaches

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors