Dee Why

Dee Why

door Getaway Travel

Dee Why is een plezierig strand waar je geweldig kunt surfen. De golven zijn gemiddeld 1.6 meter hoog en rollen om de acht seconden het strand op en beuken spectaculair tegen de rotsen. Ga hier alleen surfen als je al een beetje ervaring hebt. Zwemmen kan ook, al is de stroming vaak sterk. Gelukkig is er een afgeschermde rock pool waar je kunt zwemmen zonder last te hebben van de hoge golven.

Aan de promenade aan het 1,2 kilometer lange strand zijn onlangs allemaal nieuwe restaurants en cafés geopend. De burgemeester had tijdens de herinrichting van deze boulevard een mooie slogan bedacht: "Dee Why is the place where people want to go, not have to go". En gelijk heeft hij.

ZELF NAAR Northern Beaches?

Bekijk alle 17 reizen naar Northern Beaches

Dee Why Lagoon

Achter de duinen ligt het Dee Why Lagoon, dat afhankelijk van de getijden volstroomt met zeewater. Het Dee Why Lagoon Refuge biedt onderdak aan vogels die hier komen overwinteren. Voor je dagelijkse portie beweging is een wandeling naar het noordelijker gelegen Long Reef perfect. Mooi meegenomen is het schitterende uitzicht. Dee Why, één van de Northern Beaches, is behalve met de auto gemakkelijk te bereiken met de bus vanuit Manly.

Ben je op zoek naar een leuke accommodatie in de buurt van Dee Why? Wijk dan uit naar Avalon, want hier vind je The Pittwater Bed & Breakfast.

Reizen Northern Beaches

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors