New South Wales
9,8
10,0 Algemene ervaring
10,0 Beziens­waardigheden
10,0 Locals
10,0 Natuur
9,0 Interessant
10,0 Stranden

New South Wales

door Getaway Travel

New South Wales is niet alleen de oudste staat van Australië, hier woont ook een derde van alle Aussies. Niet voor niets want New South Wales heeft veel te bieden. Hier ligt de grootste en meest bekende stad van Australië: Sydney.

Deze kosmopolitische metropool is voor veel toeristen het eerste dat ze van Australië te zien krijgen en door de vele attracties is het een geweldige plek om een tijdje te verblijven.

Veel te zien en te doen

Naast Sydney heeft New South Wales nog veel meer attracties! Het is de staat waar Captain James Cook de eerste kolonie van Australië stichtte waardoor er vele interessante historische plekken zijn, zoals Dubbo en Windsor. In het binnenland vind je veel prachtige nationale parken zoals de Blue Mountains en de Snowy Mountains. In dit laatste gebergte kun je in de winter zelfs skiën.

Ben je een wijnliefhebber, bezoek dan vooral de Hunter Valley met veel wijngaarden waar je prima wijn kunt proeven en dineer in een van de goede restaurants.

Natuur

Hou je van nauwelijks ontdekte stranden en ongerepte stranden, dan zit je aan de zuidkust van New South Wales helemaal goed! Tussen Wollongong en de grens met Victoria vind je een ultieme combinatie van afgelegen witte stranden, blauwe zee met rotsige baaien langs een kleurrijke bush. Ga je voor meer vertier en een alternatieve surfcultuur, ga dan naar het meest oostelijke puntje van Australië: Byron Bay. Kortom, New South Wales is door zijn vele attracties een prima reisbestemming!

Like deze pagina

Reizen New South Wales

Meer New South Wales

Reviews New South Wales

2 weken rondtrekken met een camper (bezocht in november 2008)

Review geschreven door Cees Klaver op 16 januari 2017

Van Brisbane naar Melbourne en daarna naar Sydney. We hebben een camper geregeld in Brisbane en zelf een route gemaakt. Via Toowoomba naar Stanthorpe, waar ze veel wijn hebben, en verder naar het zuiden: naar Melbourne. Rondreizen in de Blue Dandenong (indrukwekkend) weer omhoog naar Sydney.

Minpunten New South Wales

 • Geen
Ultieme tip: Op de grens met Queensland is veel wijnteelt. Er zijn gastvrije mensen. Ga lunchen met andere reizigers bij het wijnhuis. Er is mooie natuur.
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Budget reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Sydney (bezocht in oktober 2015)

Review geschreven door Elise Heidema op 16 januari 2017

Sydney is een geweldige stad met zoveel te bieden. Festivals, bezienswaardigheden en natuurlijk alle mooie stranden. Huur een auto en bezoek de parken, blue mountains en andere spots van NSW. De schoonheid is adembenemend!!
Je zal je hier nooit vervelen!

Ultieme tip: Sydney, coastal walk Blue mountains Jervis Bay
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Met Oz Experience, Australia Adventure Tours, naar Kings Canyon en Ayers Rock (bezocht in februari 2011)

Review geschreven door Lisette Bourquin op 09 december 2016

Tijdens de driedaagse tour van Alice Springs naar Kakadu National Park, geweldig de Olga's, beklimming Kings Canyon en Ayers Rock. Ontzag voor de natuur. De zesdaagse tour vanuit Alice Springs naar Adelaide via Kakadu National is ook geweldig, dan overnacht je in een grot in Cooper Pedy. Fantastische reis en je hebt een heerlijk vrij gevoel, tijdens de tours ontmoet je ook toeristen met veel verschillende nationaliteiten.

Pluspunten New South Wales

 • Mooie natuur

Minpunten New South Wales

 • Cooper Pedy ivm de veiligheid
Ultieme tip: Mijn ultieme tip, beklimming van Kings Canyon, filmlocatie van Priscilla Queen of the Desert.

Oops! (bezocht in januari 2015)

Review geschreven door Eline Gussinklo op 04 oktober 2016

Sydney is een van de beste steden in Australië. Hier moet je gewoon geweest zijn! NSW heeft veel te bieden van Nationale parken tot aan prachtige stranden, de Blue Mountains, het Opera House en veel shoppen en eten in deze grote stad. Het is geweldig. Ook als je twee uurtjes naar het zuiden rijdt vanaf Sydney kom je in het Morisset park terecht waar leuke kangeroes zijn en kun je lekker met ze op de foto. Er worden hier heel veel selfies gemaakt!

Pluspunten New South Wales

 • vriendelijk
 • gastvrij
 • behulpzaam
Ultieme tip: The Grounds Alexandria is een heerlijk pleintje van verschillende restaurants, marktjes en activiteiten!
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers

Top!!! (bezocht in juni 2015)

Review geschreven door Martijn van Velzen op 24 mei 2016

Is maar een woord voor: "Geweldig". Top vakantie gehad, het weer, de natuur en de mensen gewoon alles is geweldig, ik zou er zo willen wonen! Ik raad het dan ook iedereen om hier heen te gaan en dit zelf mee te maken.

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden

Pluspunten New South Wales

 • Alles geweldig land mensen etc etc

Minpunten New South Wales

 • niks
Aangeraden voor: Backpackers, Natuurliefhebbers

Zes weken Australië (bezocht in september 2002)

Review geschreven door marij Klopping op 23 mei 2016

Vanuit Sydney vertrokken met een huurwagen en rustig zuidwaards gereden over de Princess Highway. Met dat het donkerder werd een caravanpark opgezocht en daar met de eigenaar gezellig kunnen babbelen. Hij was van origine een Duitser en vond het heerlijk om weer eens in zijn moedertaal te kunnen praten. Hij gaf mij de raad om heel vroeg langs de kust een eindje verderop bij een golfterrein te stoppen en rustig te gaan zitten op de baan. Die golfbaan had ik vlot gevonden en daar liepen heel veel kangaroo's. Iedere baan liepen heel veel grote kangaroo's en ik kon kijken waar ik wilde, overal zaten en graasden ze. Er straalde zoveel rust vanuit, heerlijk. Vlakbij kwamen een paar aan mij ruiken en er waren moeders met volle buidels, heel leuk die poten uit die buidels staken. En dan kwam er af en toe weer een kopje kijken. Zo rolde er een uit de buidel en speelde met de andere kleintjes, ze graasden ook wat, werden moe en kropen weer in de buidel. Alles zo rustig en kalm. Een eindje verder kregen twee kangarookerels het met elkaar aan de stok, toen ben ik heel kalm opgestaan en achter de boom gaan zitten. Ik vind die mannen groot, sterk en een beetje te gevaarlijk. Er vlogen ook veel witte kakato's, ik heb daar een paar uur genoten van de dieren in Australië.

9,5
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
7 Interessant
10 Stranden

Pluspunten New South Wales

 • Gastvrij

Minpunten New South Wales

 • Ken ik geen
Ultieme tip: Met de mensen kun je fijn praten, ze staan open en zijn vriendelijk. Alles gaat familiaal, gezellig en respecteer hun gewoonten. Dan heb je gegarandeerd een super fijne tijd.
Aangeraden voor: Gezinnen, Backpackers, Avonturiers, Natuurliefhebbers

My adventure (bezocht in november 2012)

Review geschreven door Iris Gerits op 21 mei 2016

Ik was helemaal alleen naar Australië gereisd, het was een hele beleving en ook veel geleerd over mezelf, en ben als persoon ook zo gegroeid door die reis;) en nu wil ik deze mooie plek die mij zoveel heeft gegeven laten zien en beleven met mijn vriend!

10,0
10 Algemene ervaring
10 Beziens­waardigheden
10 Locals
10 Natuur
10 Interessant
10 Stranden
Ultieme tip: Ondek het wandelpad tussen maroubra en coogee beach het is zo prachtig en rustgevend, it will take your breath away!
Aangeraden voor: Backpackers, Stellen, Vriendengroep, Avonturiers, Luxe reizigers, Natuurliefhebbers, Cultuurliefhebbers

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

 • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insider tips.
 • Ook ontvang je speciale deals van onze partners!

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors