Duiker is beste maatjes met een haai

Duiker is beste maatjes met een haai

door Maxime van der Laarse

19 januari 2017

Heerlijk! Een flinke knuffel is toch iets dat ieder mens nodig heeft op zijn tijd? Deze duiker doet het graag met een dame van één meter tachtig. En niet zomaar eentje, het is namelijk een haai. Maar dit geknuffel is niet zonder doel.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 120 reizen naar Australie

De Australische Rick Anderson duikt al zo'n 27 jaar de diepte in aan de kust van New South Wales, tussen Sydney en Byron Bay. Zeven jaar geleden ontmoette hij daar een baby Port Jackson stierkophaai van vijftien centimeter. De relatie groeide en inmiddels zijn het beste maatjes.

Niet gevaarlijk, maar wel brutaal

De vriendschap is bijzonder, maar volgens Rick niet eng. Hij vindt het jammer dat veel mensen haaien zien als domme moordenaars. Via zijn duikschool in Port Macquarie en sociale media wil hij laten zien dat we niet altijd bang moeten zijn voor de dieren.

Hoewel de stierkophaai geen gevaar vormt voor mensen, is het beestje wel erg brutaal. Waar ze eerst nog voorzichtig om hem heen zwom terwijl hij tegen haar praatte, duwt ze nu tegen zijn been totdat hij haar een aai geeft.

In het filmpje hieronder zie je een compilatie van de onderwater knuffelpartij. Ben je op rondreis door Australië en wil je ook duiken met haaien? Boek nu je duikvakantie Down Under!

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors