Kerst in Sydney

Kerst in Sydney

door Getaway Travel

Het lijkt bizar: midden in de zomer kerst vieren op het strand in de brandende zon, maar steeds meer vakantiegangers wagen zich aan dit bijzondere avontuur.

Zij vertrekken naar Australië om daar op het strand, bijvoorbeeld het populaire Bondi Beach, de kerstdagen door te brengen. Geen sneeuw, kou of glühwein. Wel zon, barbecues, verse vis en koud bier!

ZELF NAAR Sydney?

Bekijk alle 75 reizen naar Sydney

Europese tradities

Ondanks de tegenstelling wordt ook in Australië meegedaan aan de typisch Europese tradities. De kerstman draagt zijn warme Noordpoolpak en op kerstkaarten staan de typische motieven met sneeuw, dennenbomen en hulst. In kerstliedjes wordt gezongen over een 'witte kerst', hoe vreemd dit ook klinkt. Hulst en maretakken zijn in dit jaargetijde echter moeilijk verkrijgbaar en ook de kerstboom is geen typische den. Aussie's versieren hun huis met de 'christmas bush', een inheemse plant met rode bladeren.

Sportevenementen

Sport neemt in het leven van elke Australiër een belangrijke plaats in. Ook tijdens de kerstdagen worden daarom allerlei grote sportevenementen gehouden. Op tweede kerstdag, Boxing Day, draait in Melbourne alles om cricket. In Sydney vindt op dat moment de Rolex Sydney Hobart Yacht Race plaats. Dit is een grote belangrijke zeilwedstrijd.

Reizen Sydney

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors