Bronte Beach

Bronte Beach

door Getaway Travel

Voor wie graag naar Bondi Beach gaat maar het daar op drukke dagen te benauwd vindt, is Bronte Beach een uitkomst. Het is er wat knusser, rustiger en er heerst een relaxte sfeer. Dit brede strand is ook populair onder de Sydneysiders.

Bronte Lifesaving Club

Bronte is voor surfers en bodyboarders een geweldige bestemming dankzij de heftige golven. Lifeguards bewaken het strand in de weekenden en zomervakanties. De Bronte Lifesaving Club, opgericht in 1903, is zelfs de oudste kustwacht ter wereld. Zwemmen is hier vanwege de golven en de sterke stroming gevaarlijk. Gelukkig zijn er twee zwembaden, een 'rock' en een 'sea pool' waar je baantjes kunt trekken of in het water hangt. Leuk is dat echt iedereen, van jong tot oud, hier komt poedelen.

ZELF NAAR Bronte Beach?

Bekijk alle 2 reizen naar Bronte Beach

Je picknickmand en barbecue kun je kwijt op het vele groen rondom het strand. Vooral in de zomer en in de vakanties zie je hier veel mensen barbecuen. Verder staat Bronte bekend om het grote aantal cafés. Hier kan je terecht voor een heerlijk ontbijtje met een smoothie of cappuccino en uitzicht op zee. Voor negen uur 's ochtends zul je hier veel locals treffen die gauw een koffietje wegtikken.

Yummy mummies

Overdag komen hier de zogenaamde 'yummy mummies' met hun kroost van de zon genieten. 's Avonds heb je voor je diner uitgebreid keus uit pizza's, pasta's, salades maar je kunt hier ook gaan voor de good old fish and chips. De heuvels in het westen zorgen er trouwens voor dat Bronte in de namiddag koeler en winderig wordt. Dan bieden deze cafeetjes natuurlijk een plezierig alternatief voor het strand.

Het strand van Bronte ligt twee kilometer onder Bondi Beach. Elke zomer, in december, wordt hier een grote zwemwedstrijd georganiseerd. De deelnemers zwemmen van Bondi Beach naar Bronte Beach. Het stuk tussen Bondi en Bronte Beach is ook heel geschikt om te wandelen en te joggen met een mooi uitzicht aan de zeezijde.

Bronte ligt vlak bij het centrum en is gemakkelijk bereikbaar met de Citybus 378 vanuit Sydney.

Reizen Bronte Beach

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors