Top 10 Australische snacks

Top 10 Australische snacks

door Suzanne Rijnja

Nog snel prop je wat Tim Tam’s in je tas, voordat je het vliegtuig instapt na je rondreis door Australië.  Eenmaal thuis ben je veel te snel door je voorraad heen en denk je met heimwee terug aan de Australische chocoladekoekjes. 

Australisch eten is een mengelmoes van eetculturen over de hele wereld. Maar er zijn ook snacks die écht Australisch zijn of waarvan de Ozzies claimen dat zij het ontdekt hebben. Ze zijn heel trots op hun eigen producten en willen graag dat je alles proeft tijdens je vakantie in Australië. Lees snel of jij alles al hebt gegeten.

ZELF NAAR Australie?

Bekijk alle 123 reizen naar Australie

10. Fairy Bread

Het vrolijke Fairy Bread lijkt verdacht veel op het gemiddelde ontbijt van Nederlandse kinderen. Maar in Australië eten ze deze halve sandwiches met een soort regenbooghagelslag voornamelijk op feestjes.

9. Minties

In plaats van kauwgom hebben veel Ozzies vrij harde, taaie mintsnoepjes op zak. Mintie?  

8. Cherry Ripe

Een chocoladereep die is gevuld met kokosnoot en kersen? Yes please! En laat de Cherry Ripe nou de oudste reep van Australië zijn. Én nog steeds even populair. 

7. Twisties

Vergeet Cheetos, in Australië heb je Twisties. Deze gekrulde kaaschips zijn inmiddels te vinden door heel Oceanië.  

6. Pavlova

Wanneer iedereen klaar is met het hoofdgerecht, wordt de schuimtaart op tafel gezet. Jammie, pavlova! De Australiërs claimen dat zij dit toetje bedacht hebben voor de tournee van de Russische ballerina Anna Pavlova. De Nieuw-Zeelanders denken daar alleen heel anders over… 

5. Meat Pie

Wanneer je ‘the G’ in Melbourne bezoekt voor een football wedstrijd, kan de meat pie natuurlijk niet ontbreken. Je vindt de originele meat pie van hartig deeg en rundergehakt in elke stad, maar of het nou écht een Australische ontdekking is…

4. Caramello Koala

De schattige met karamel gevulde chocoladerepen zijn te vinden in elke supermarkt. Wist je trouwens dat de Caramello Koala een naam heeft? Hij heet George. 

3. Lamingtons

Ideaal bij een Australische cuppa, een kopje thee. De kleine gebakjes omhuld in chocolade en snippers kokos vergeet je niet snel. 

2. Vegemite

De bekende Vegemite: you love it or you hate it. Smeer een klein laagje van deze bittere pasta op een geroosterd broodje en oordeel zelf.

1. Tim Tam

Tim Tam’s zijn misschien wel de meest bekende Australische koekjes. De schappen in de supermarkt liggen vol met deze biscuitjes, van de originele chocoladevariant tot mint, kokos en lychee. Probeer eens een Tim Tam Slam: bijt van allebei de kanten een stukje van je koekje, stop een kant in je warme drankje (bijvoorbeeld thee of chocolademelk), gebruik je biscuitjes als een rietje en stop daarna in één keer de gesmolten Tim Tam in je mond. Succes!

Is het water je al in de mond gelopen? Check de rondreizen door Australië en proef deze snacks zelf. 

Fotocredits: Mary And Andrew | Blue Mountains Library | Andy Melton | Amanda Slater | Molly | Irene. | slgckgc | fugzu | atl10trader | Joy
 

Reizen Australie

Specialisten Australië

Stay tuned

Wil jij elke maand naar Australië?

  • Schrijf je in voor de maandelijkse nieuwsbrief boordevol foto's, prijsvragen en insidertips.
  • Ook ontvang je speciale deals van onze partners.
  • En profiteer je van de leukste kortingen op reisproducten.

Aanmelden nieuwsbrief

Australië kenner
Sponsors